na posebnoj sjednici

Narodna skupština usvojila Zakon o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika uz jedan amandman koji je postao...

Front30.07.21, 17:48h

Narodna skupština usvojila Zakon o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika uz jedan amandman koji je postao...
Poslanici su usvojili i odluke kojima oba zakona stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske

 

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas na posebnoj sjednici Zakon o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika koja se donosi na Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, uz jedan amandman koji je postao sastavni dio Zakona, i Zakon o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Oba zakona usvojena su po hitnom postupku i na prijedlog klubova poslanika SNSD, SDS, PDP, DEMOS, SP, DNS, US, SPS, NPS i poslaničke grupe NDP.

 

Poslanici su usvojili i odluke kojima oba zakona stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske.

 

Narodna skupština usvojila je i Zaključak kojim podržava Zaključke koji su usaglašeni 26.jula ove godine u Narodnoj skupštini na sastanku predsjednika političkih partija sa sjedištem u Republici Srpskoj, koje imaju narodne poslanike, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću NSRS.

 

(Fena/mr)Komentari - Ukupno 73

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još