FOTO/ U toku pripreme za 'Otvorena vrata'

Tunel od šatora ispred ulaza u Zetru za potrebe masovne imunizacije: Najavljuju gužve i ekstremne vrućine

Hronika29.07.21, 13:44h

Tunel od šatora ispred ulaza u Zetru za potrebe masovne imunizacije: Najavljuju gužve i ekstremne vrućine
Šatori koji su široki četiri metra i postavljeni kao tunel u dužini od 50 metara do glavnog ulaza u Olimpijsku dvoranu “Zetra” (Olimpijska dvorana “Juan Antonio Samaranch”) služit će kao zaštita od vremenskih neprilika za građane

 

S obzirom na najavljenu masovnu imunizaciju građana Kantona Sarajevo pod nazivom “Otvorena vrata“ koja je predviđena za naredni period (počev od 30. jula) i očekivanog odaziva velikog broja zainteresovanih građana, Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) je, na molbu KJKP ZOI 84 Olimpijski centar Sarajevo, ustupila i postavila deset šatora za potrebe organizovanja masovnog vakcinisanja.

 

satori-zetra-vakcine

 

Šatori koji su široki četiri metra i postavljeni kao tunel u dužini od 50 metara do glavnog ulaza u Olimpijsku dvoranu “Zetra” (Olimpijska dvorana “Juan Antonio Samaranch”) služit će kao zaštita od vremenskih neprilika (sunca, vjetra i kiše) za građane.

 

Zbog najavljenih izuzetno visokih temperatura bočne stranice šatora su podignute kako bi se omogućilo nesmetano strujanje vazduha a nekoliko pripadnika FUCZ dežurat će na lokaciji u slučaju potrebe popravke šatora.

 

zetra-vakcinacija-sator


FUCZ i na ovaj način želi doprinijeti boljoj organizaciji vakcinisanja građana i njihovoj zaštiti od Corona virusa (COVID 19), saopćeno je iz Civilne zaštite.
         

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još