Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i poslanik u NSRS

'Svako ko ne potpiše Dodikovu peticiju uradit će veliku stvar za RS... Likovanje iz Sarajeva je potpuno promašeno...'

Front25.07.21, 19:39h

'Svako ko ne potpiše Dodikovu peticiju uradit će veliku stvar za RS... Likovanje iz Sarajeva je potpuno promašeno...'
Poseban razlog zašto ne treba potpisati peticiju su njena dva glavna promotera, Milorad Dodik i Radovan Kovačević. Prvi je poznat po svom izvornom stavu o Srebrenici: „Ja savršeno dobro znam šta je tamo bilo, bio je genocid i to je presudio sud u Hagu.“, a drugi je poznat po tome što je Republiku Srpsku do juče nazivao Republikom Šumskom. Niko iz Republike Srpske ne zaslužuje da bude u koloni koja na čelu ima ovakve likove, smatra Crnadak

 

Potpredsjednik PDP-a i poslanik u Narodnoj skupštini RS Igor Crnadak, komentirajući odluku visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da zabrani negiranje genocida, istakao je da su nakon te odluke glavne teme ponovo genocid, razdruživanje, ugroženost i slično.

 

- Više niko ne pita zašto inspektori MUP-a RS daju zaštitu članovima međunarodnih narko kartela ili kako to da je porodica savjetnice Milorada Dodika profitirala na nabavci respiratora 10 miliona maraka, što su pojave koje direktno podrivaju Republiku Srpsku.

 

Likovanje iz Sarajeva je potpuno promašeno, jer Inzkova odluka ne može ugroziti srpski narod i Republiku Srpsku, zato što to njen narod neće dozvoliti i zato što je Republika Srpska međunarodno priznata od strane svih svjetskih centara moći - navodi Crnadak.

 

Zbog toga, kaže Crnadak, odgovor RS treba utvrditi ‘hladne glave’ i on ne smije Republiku Srpsku uvesti u nove rizike i izolaciju.

 

- Ne smije se nijedna odluka donijeti po principu „uradićemo to pa šta bude“ i ne smije se zbog reakcije na Inzka Republika Srpska povesti putem mraka, sukoba i samoizolacije.

 

Dodikova peticija je notorna glupost i svako ko je ne potpiše uradiće veliku stvar za Republiku Srpsku, jer će se na taj način suprotstaviti nastavku pljačkanja i privatizacije institucija od strane SNSD-ove koalicije. Podrška ovoj peticiji nije podrška Republici Srpskoj, nego samo politici SNSD-a.

 

Poseban razlog zašto ne treba potpisati peticiju su njena dva glavna promotera, Milorad Dodik i Radovan Kovačević. Prvi je poznat po svom izvornom stavu o Srebrenici: „Ja savršeno dobro znam šta je tamo bilo, bio je genocid i to je presudio sud u Hagu.“, a drugi je poznat po tome što je Republiku Srpsku do juče nazivao Republikom Šumskom. Niko iz Republike Srpske ne zaslužuje da bude u koloni koja na čelu ima ovakve likove - smatra Crnadak.

 

- Smatram da je jedinstvo u Srpskoj potrebno ali do njega vjerovatno neće doći, jer su nam različiti ciljevi, jedni razmišljaju o budućnosti Republike Srpske, a drugi o tome kako sačuvati sebe i svoje milione, firme i nekretnine. Da neće biti jedinstva najavio je i Dodik, koji je nazvao neke opozicionare „smradovima“, te i nakon toga nastavio sa napadima na opoziciju - naveo je Crnadak, saopćeno je iz PDP-a.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još