'Avaz' saznaje

Stigao odgovor iz Zagreba, nema dokaza da je prof. Izetbegović položila ispite: 'Ne možemo potvrditi vjerodostojnost indeksa'

Hronika14.07.21, 13:39h

Stigao odgovor iz Zagreba, nema dokaza da je prof. Izetbegović položila ispite: 'Ne možemo potvrditi vjerodostojnost indeksa'
U dosijeu imenovane ne postoji dokumentacija na temelju koje bismo mogli potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati uvjerenje o položenim ispitima sadržanim u indeksu, navodi se u odgovoru dekana Medicinskog fakulteta u Zagrebu Marijana Klarice

 

Rektor Univerziteta u Sarajevu dobio je prije nekoliko dana dokumentaciju iz Zagreba u kojoj se navodi da u ovoj ustanovi ne postoji dokumentacija na temelju koje se može potvrditi vjerodostojnost indeksa i uvjerenje o položenim ispitima Sebije Izetbegović, generalne direktorice KCUS-a na ovoj ustanovi, ekskluzivno saznaje Avaz.

 

Ove podatke Rifat Škrijelj, rektor UNSA-e,  odlučio je tražiti od Medicinskog fakulteta u Zagrebu kako bi se potvrdila vjerodostojnost indeksa koju su medijima dostavili s Medicinskog fakulteta u Sarajevu, kako bi dokazali da je Izetbegović bila student i položila ispite.

 

sebija-izetbegovic-rektor

 

Pošto se radilo o nepotpunim podacima, zatraženi su odgovori iz Zagreba, koji su došli bh. institucijama na odgovor, krajem prošle sedmice.

 

 - Uvidom u arhiv Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu utvrdili smo da je Sebija Izetbegović, rođena 6.aprila 1960.godine u Titogradu, Republika Crna Gora bila upisana u prvu godinu postdiplomskog studija Ultrasound ic clinical medicine u akademskoj 1992/1993.godini pod matičnim brojem studenta 4690114. U dosijeu imenovane ne postoji dokumentacija na temelju koje bismo mogli potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati uvjerenje o položenim ispitima - sadržanim u indeksu - navodi se u odgovoru dekana Medicinskog fakulteta u Zagrebu Marijana Klarice.

 

Na taj način dovodi se u pitanje i Sebijin magisterij i doktorat, piše Avaz.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 202

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još