'U jedinstvu je naša snaga'

Moćna Sarajka u znaku Vodolije: Lijepa bh. košarkašica Nikolina Babić ljubi plavookog Crnogorca, a srcem gine za BiH!

ŽENA iN02.07.21, 19:07h

Moćna Sarajka u znaku Vodolije: Lijepa bh. košarkašica Nikolina Babić ljubi plavookog Crnogorca, a srcem gine za BiH!
Mi smo skromne djevojke, koje itekako volimo što igramo za našu zemlju Bosnu i Hercegovinu, koju predstavljamo na najbolji mogući način na evropskoj sceni gdje joj je i mjesto. U jedinstvu je naša snaga, u srcu je naša moć! - poručuje bh. košarkašica Nikolina Babić

 

 

Ženska košarkaška reprezentacija na Eurobasketu 2021. godine je ostvarila nevjerovatan uspjeh. Nikolina Babić, diplomirana pravnica i jedna od košarkašica Reprezentacije BiH, koja je tokom ovogodišnjeg Eurobasketa privukla veliku pažnju svojim raskošnim talentom i dobrom igrom, samo za Azru govorila je o svojoj karijeri, uspjesima koje je zajedno sa svojim saigračicama ostvarila, ali je i otkrila detalje iz svog privatnog života.

 


Na pitanje kako funkcioniraju djevojke u Reprezentaciji BiH i šta je bilo ključno za ovaj uspjeh, kaže:


– Slobodno mogu reći da funkcionišemo savršeno. Mi smo skromne djevojke, koje itekako volimo što igramo za našu zemlju Bosnu i Hercegovinu, koju predstavljamo na najbolji mogući način na evropskoj sceni gdje joj je i mjesto. U jedinstvu je naša snaga, u srcu je naša moć! U to sam 100% ubijeđena.


Odgovara i da li je i u privatnom životu s djevojkama iz Reprezentacije u dobrim prijateljskim odnosima i koga bi od njih posebno izdvojila...


– Iako je teško održavati kontakt s 15 djevojaka, jer svaka ima svoj život i sve smo skoro na različitim stranama, uspijevamo održavati kontakt i mimo reprezentativnih obaveza. Mnoge od nas su igrale skupa u klubovima, nekoliko djevojaka i dan-danas igra u njima. Primjer smo Nikolina Džebo i ja, koje zajedno igramo skoro 11 godina, bilo u klubu, bilo u Reprezentaciji BiH. Svaka djevojka je posebna na svoj način, ali ne mogu da ne izdvojim sestre Anđelu, Nikolinu Delić i Nikolinu Džebu s kojima se poznajem najduže i koje su mi više kao porodica.


Otkriva i detalje iz privatnog života...


– Ja sam djevojka Sarajka, rođena 1995. godine u znaku Vodolije. Osnovnu i srednju školu sam završila u Sarajevu (KŠC), a Ekonomski fakultet u Podgorici.


A u kakvoj porodici je odrasla?


– Odrasla sam u skromnoj porodici zajedno sa šest godina starijim bratom Markom, gdje su nam roditelji, mama Dragana i tata Zoran, najbolji prijatelji koji su nas naučili pravim vrijednostima života i pružili nam neizmjernu ljubav.

 

nikolina-babic-bh-kosarkasica2


Upitana ima li već ljubav svog života, priznaje:


– Osoba koja je definitivno zauzela najposebnije mjesto u mom srcu, koja je zaslužna za osmijeh na mom licu, mir i spokoj u duši jeste jedan plavooki Crnogorac.


Kompletan intervju čitajte u magazinu Azra.


(DEPO PORTAL/ad)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook