Smatra da presuda Mladiću 'nema veze s pravdom'

Dodik: 'Kakva je ovo pravda kada ovo suđenje sa slobode gledaju Naser Orić, Ante Gotovina, Atif Dudaković i drugi'

Front08.06.21, 17:59h

Dodik: 'Kakva je ovo pravda kada ovo suđenje sa slobode gledaju Naser Orić, Ante Gotovina, Atif Dudaković i drugi'
Urušeno je povjerenje u međunarodnu pravdu jer je očekivanje mnogih bilo da će međunarodna pravda biti objektivna i da će se zaista kazniti oni koji su počinili zločine, rekao je Dodik

 

Presuda generalu Ratku Mladiću nema veze s pravdom, a ovakva vrsta presuda ne doprinosi pomirenju naroda, rekao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

 

On je rekao da je i prema sarajevskim podacima u ratu stradalo 96.000 ljudi od čega su trećina Srbi, a samo dva odsto su presude za zločine nad Srbima.

 

"Kakva je ovo pravda kada ovo suđenje sa slobode gledaju Naser Orić, Ante Gotovina, Atif Dudaković i drugi mnogi koji počinili zločine nad Srbima, a oni su danas zaštićeni mehanizmom međunarodne nepravde", rekao je Dodik i dodao da ga niko ne može ubijediti da Naser Orić nije odgovoran za zločine nad Srbima i da pravda nije uspostavljena.

 

"Urušeno je povjerenje u međunarodnu pravdu jer je očekivanje mnogih bilo da će međunarodna pravda biti objektivna i da će se zaista kazniti oni koji su počinili zločine", rekao je Dodik, i dodao da je jedina dobra stvar da se ovom presudom konačno zatvara Haški tribunal.

 

Dodik je izrazio saučešće svim žrtvama u ratu i dodao da mu je žao što se jedan ovakac tragičan događaj desio u regionu, pišu Nezavisne.

 

Dodik je rekao da RS treba da odbaci ovu nepravdu i da treba da se nastavi boriti da RS bude slobodna.

 

Milorad Dodik, koji je i lider SNSD-a, u svom kabinetu je pratio izricanje drugostepene presude nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 122

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još