DA, RAZBIO SAM IM RESTORAN

Čedo Jovanović iznio svoju stranu okršaja sa 'Hijenama': 'Sačekali me kreteni ovdje... Isprovocirali me heroji sa sjevera!'

Hronika03.06.21, 17:55h

Čedo Jovanović iznio svoju stranu okršaja sa 'Hijenama': 'Sačekali me kreteni ovdje... Isprovocirali me heroji sa sjevera!'
A što nisam ovdje, a što nisam tamo? Isprovocirali su me ti heroji sa sjevera. Tamo mi je parkiran auto, ovdje živim, nek' ne dolaze više pred moj stan i biće sve okej - poručio je lider LDP-a nakon sinoćnjeg incidenta

 

 

Lider LDP Čedomir Jovanović sinoć je oko 22 sata, pod dejstvom alkohola, razbio izlog u jednom restoranu brze hrane na Novom Beogradu, nakon što su ga, kako je izjavio, napali navijači Crvene zvezde, a kako saznaje Nova.rs, u neposrednoj blizini porodičnog doma političara nalazi se sjedište “Hijena”, jedna frakcije Delija.

 


Jovanović je nakon incidenta, kada je stolicom polomio izlog lokala, rekao da su ga napali navijači, koji su mu i ranije pravili probleme i dolazili ispred zgrade u kojoj živi. Njegova supruga istakla je da je riječ o navijačkoj grupi “Hijene”, koju je nekada predvodio ubijeni Velibor Dunjić, a sa kojim je Jovanović svojevremeno imao probleme.


Opšte je poznato da je Blok 21 sjedište navijača Crvene zvezde, prije svega, grupe “Hijene”, a o čemu svjedoče crveno-bijeli grafiti kojim je pomenuti kraj obilježen. Isto tako, samo sto metara dalje od mjesta na kojem je došlo do jučerašnjeg incidenta, nalazi se kafić koji je dovođen u vezu Urošem Avramovićem, jednog od vođa Delija.


Avramović je svojevremeno bio osuđen na četiri godine i dva mjeseca zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Andreju Čoguriću na splavu „Kalipso“ 2008. Tada je sa njim osuđen i Dunjić.


Iza sebe ima brojne krivične prijave, ali i nekoliko osuđujućih presuda, uglavnom zbog nasilničkog ponašanja.


Avramović je svojevremeno bio blizak sa Dunjićem i tijesno su poslovno sarađivali. Pomenuti kafić, nedaleko od lokala brze hrane, takođe se dovodio u vezu sa Dunjićem. U neposrednoj blizini istog nalazi se i veliki mural posvećen ubijenog vođi navijača Veliboru Dunjiću.


Dunjić je ubijen 2014. godine ispred splava „Džimis“, a suđenje optuženima za njegovu likvidaciju i dalje traje.


Nova.rs podsjeća da se incident dogodio juče oko 22 sata, a Jovanović je u trenutku demoliranja bio pod dejstvom alkohola. Njemu je alkotestom utvrđeno da je ima 1,52 promila alkohola u krvi.


Jovanović: Isprovocirali me heroji sa sjevera


Podsjetimo, nakon incidenta oglasio se Jovanović za televiziju Nova S i ispričao šta se dogodilo.


- Slavio sam Zvezdinu titulu, eto to se desilo. Šta se desilo? Sačekali su me kreteni ovdje, kao što to vrlo često vole da rade i neka mi ne dolaze pred kuću. Jel znate koji su to kreteni? To su oni kreteni pred kojima se svako pristojan u ovom gradu povlači. Ja ovdje živim, ovdje mi je porodica, oni to vrlo dobro znaju i neka mi se sklone sa puta. E, a ovo je taj demolirani lokal - rekao je Jovanović i pokazao rukom u pravcu kioska.


Nakon konstatacije novinara da očigledno postoje dvije verzije priče, Jovanović se ubacio:


- Ne postoje dvije verzije priče. Da li sam ja ovo napravio? Pa naravno da jesam. Jel to neko negirao? Koje dvije verzije? A što nisam ovdje, a što nisam tamo? Isprovocirali su me ti heroji sa sjevera. Tamo mi je parkiran auto, ovdje živim, nek' ne dolaze više pred moj stan i biće sve okej - rekao je on.


Inače, njegova supruga je za Nova.rs, nakon incidenta, izjavila da su lidera LDP navijači napali po izlasku iz automobila. Kako je istakla, to nije prvi napad, piše Nova.rs,

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 35

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još