Teža povreda radne discipline

Pripadnik OS BiH Vahid Hota kažnjen godinom nenapredovanja u službi zbog prijetnji novinaru Eldinu Hadžoviću

Hronika27.05.21, 19:41h

Pripadnik OS BiH Vahid Hota kažnjen godinom nenapredovanja u službi zbog prijetnji novinaru Eldinu Hadžoviću
Ustanovljeno je da je imenovani počinio težu povredu vojne discipline te mu je u skladu sa važećim podzakonskim aktima izrečena disciplinska kazna “Zaustavljanje i napredovanje u službi i unapređenju u trajanju od jedne godine“

 

Slučaj vrijeđanja i upućivanja prijetnji novinaru Eldinu Hadžoviću (prometej.ba) od strane pripadnika OS BiH Vahida Hote dobio je i svoj epilog kada je riječ o Ministarstvu odbrane i OS BiH.

 

"Zbog nedoličnog ponašanja pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Vahida Hote, koji je zloupotrebom društvene mreže Facebook vrijeđao novinara portala „Prometej.ba“ Eldina Hadžovića, Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH je nanesena šteta po ugled. Nakon poduzetih mjera na utvrđivanju relevantnih činjenica, ustanovljeno je da je imenovani počinio težu povredu vojne discipline te mu je u skladu sa važećim podzakonskim aktima izrečena disciplinska kazna “Zaustavljanje i napredovanje u službi i unapređenju u trajanju od jedne godine“.

 

U vezi sa navedenim, MO i OS BiH još jedanput izražavaju žaljenje zbog ovog čina i upućuju riječi izvinjenja novinaru Eldinu Hadžoviću i udruženju “BH Novinari”.

 

MO i OS BiH insistiraju na poštivanju Etičkog kodeksa ponašanja od strane svih pripadnika i svaku povredu istog će strogo sankcionirati", navodi se u saopćenju.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!