'PREKO ŠTELE' ILI NE

Na osnovu čega su u Zetru pozvani Bakirova sestra i zet? Procurio dokument o tome ko je trebao dobiti vakcinu 12. maja

Front25.05.21, 14:17h

Na osnovu čega su u Zetru pozvani Bakirova sestra i zet? Procurio dokument o tome ko je trebao dobiti vakcinu 12. maja
Ministar zdravstva KS Haris Vranić jučer je naveo da se radi o amoralnom i licemjernom činu

 

 


Sestra i zet lidera SDA, Bakira Izetbegovića, Sabina i Mirsad Berberović vakcinisani su u Zetri 12. maja, kao i general Fikret Prevljak, kandidat SDA za načelnika Ilidže te predsjednik Kantonalnog odbora ove stranke.


Sabina ima 67 godina, Mirsad 65, a Prevljak 60. Prema utvrđenom Planu i protokolu Zavoda za javno zdravstvo KS taj dan u Zetri su mogli biti vakcinisani samo građani stariji od 75 godina, te hemodijalizni pacijenti, pacijenti sa peritonealnealom dijalizom, transplantirani, odrasli pacijenti sa Down sindromom, hronični pacijenti i populacione grupe koje boluju od rijetkih bolesti.


Avaz je u posjedu dokumenta sa radnog sastanka učesnika procesa imunizacije za građane Kantona Sarajevo koji je održan 8. maja i gdje je jasno naznačeno ko se može vakcinisati u Zetri vakcinama koje do BiH dolaze sadakom i na kapaljku.


Postavlja se pitanje na osnovu čega su Bakirova sestra i zet uopće dobili poziv za vakcinaciju te se imunizirali prije mnogih starijih, nemoćnih i bolesnih.

 

sastanak-8-maj-vaksinacija-1
sastanak-8-maj-vaksinacija-2
Faksimil izvještaja sa sastanka koji je održan 8. maja

 

Ministar zdravstva KS Haris Vranić jučer je naveo da se radi o amoralnom i licemjernom činu.


On je kazao da će se sve detaljno provjeriti i da će imena onih koji su se na amoralan način vakcinisali biti javno objavljena.


Kako je rekao, ne želi trošiti riječi na saopćenje Kantonalnog odbora SDA.


- Na njihove objave se ne osvrćem. To nisu objave to su salve uvreda ljudi uhvaćenih u laži i lopovluku. Firma koja poziva na vakcinisanje je "Medit", provjerite čija je, naravno SDA. Dakle, objava koju sam pročitao na Faktoru govori sve o njima - naveo je Vranić reagirajući na saopćenje Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

 

(Avaz/DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 53

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još