Komisija predložila Predstavničkom domu PSBiH

Zatraženo poništavanje konkursa za Upravni odbor Javnog RTV servisa BiH: Nisu prihvaćene rang-liste

Mediji20.05.21, 14:01h

Zatraženo poništavanje konkursa za Upravni odbor Javnog RTV servisa BiH: Nisu prihvaćene rang-liste
Komisija je predložila Predstavničkom domu da donese odluku o poništenju provedenog konkursa, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH

 

Članovi Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nisu na današnjoj sjednici prihvatili rang-liste kandidata za članove Upravnog odbora Javnog radio-televizijskog servisa BiH iz bošnjačkog, hrvatskog i srpskog naroda, te iz reda ostalih, čiji je podnosilac Regulatorna agencija za komunikacije BiH.

 

Komisija je predložila Predstavničkom domu da donese odluku o poništenju provedenog konkursa, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

 

S dnevnog reda sjednice, radi odsustva predlagača, skinuta je poslanička inicijativa Edite Đapo (SBB) kojom je zatraženo od Vijeća ministara BiH da u parlamentarnu proceduru upute izmjene Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja u svrhu zakona prekršajnim odredbama u vezi s 'nasilničkim ponašanjem u saobraćaju'.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!