PRIJE ČETIRI GODINE

Donni Ares doktori su gotovo u dan pogodili datum smrti: Bio je april, tada su joj rekli...

ŽENA iN07.05.21, 17:22h

Donni Ares doktori su gotovo u dan pogodili datum smrti: Bio je april, tada su joj rekli...
Donna je dva posljednja mjeseca provela u porodičnom domu u Bihaću. Posljednja želja joj je bila da posljednje dane provede tamo odakle je potekla

 


Bosansko-hercegovačka pjevačica Azra Kolaković, poznatija kao Donna Ares, karijeru je počela devedesetih godina prošlog vijeka. Snimila je mnogo hitova, a najveću slavu doživjela je sa pjesmom “To mi nije trebalo”.


Donna je bila poznata po specifičnom glasu, najljepšim balada i po tome da je bila kantautor – sama je sebi napisala mnoge pjesme.


Uspješnu karijeru i život uopšte poremetilo joj je saznanje 2014. godine da boluje od kancera. Ipak, pjevačica nije gubila vedar duh i kao lavica se borila sa opakom bolešću. Bila je poznata po tome da je širila pozitivne misli i bodrila druge koji se bore od ove bolesti.


Nažalost, Donna je izgubila bitku sa kancerom 2017. godine. Nekoliko mjeseci prije smrti napisala je na svom Facebook-u profilu da ostavlja dugogodišnjeg partnera, kompozitora Džavida Ljubovcija.


– Gotovo je i nije mi žao! Gdje nema povjerenja tu nema ničega!!! Nikada! Zbogom, hej hej… – napisala je Donna uz sliku na kojoj je precrtan Džavid.

 

donna

 

Nakon njene smrti on je objasnio da joj ništa ne zamjera.

 

– Kada čovjek dođe u fazu gdje je svestan da odlazi, ne treba mu zamjerati na tome što kaže. Tako nisam ni ja. Mi koji nismo prošli kroz to ne možemo o tome ni govoriti. Ona i ja smo prošli kroz razne faze i znamo u našim srcima da nikada ništa loše nismo mislili o našem braku. Ne zamjeram joj, znam da u dubini duše nije mislila ništa loše – rekao je Džavid.


Donna je dva posljednja mjeseca provela u porodičnom domu u Bihaću. Posljednja želja joj je bila da posljednje dane provede tamo odakle je potekla.


– Još u aprilu ljekari u Danskoj rekli su koliko će živjeti. Bukvalno su u dan pogodili koliko joj je preostalo života. Njena jedina želja nakon tog saznanja bila je da te posljednje dane provede sa familijom i kod kuće. Nije bilo više načina za lječenja ili bilo šta, pa je tako preminula u kući. Samo joj se smanjila težina, pa su joj ljekari davali određene lijekove. Nije imala bolove, pa se možda na taj način nije mučila – poručio je kompozitor.

 

(Espreso.co.rs/DEPO PORTAL/ad)

 Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!