Upućen im poziv za prijavu

U Federaciji ćorak, u drugom entitetu mediji mnogo važniji: Počinje vakcinacija novinara i snimatelja u RS-u

Mediji04.05.21, 17:14h

U Federaciji ćorak, u drugom entitetu mediji mnogo važniji: Počinje vakcinacija novinara i snimatelja u RS-u
Uslov za vakcinaciju protiv “kovida 19” je prebivalište u RS, a ovo pravo ostvaruju novinari, snimatelji i fotoreporteri bez obzira na to jesu li članovi UNRS-a

 


U organizaciji Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Udruženja novinara RS uskoro počinje vakcinacija novinara, snimatelja i fotoreportera u ovom bh.entitetu


Uslov za vakcinaciju protiv “kovida 19” je prebivalište u RS, a ovo pravo ostvaruju novinari, snimatelji i fotoreporteri bez obzira na to jesu li članovi UNRS-a, saopćeno je iz te novinarske organizacije.


Medijske kuće treba da na adresu elektronske pošte [email protected] do ponedeljka, 10. maja dostave spisak radnika koji ispunjavaju uslove i žele da se vakcinišu.


-Uz ime, prezime, rubriku novinar/snimatelj/fotoreporter i kontakt telefon nužno je upisati prvi izbor i zamjensku opciju vakcina dostupnih u Republici Srpskoj, za koju bi se kolege opredijelile. Nakon što nadležni u Institutu analiziraju spisak, saopštićemo praktične detalje vakcinacije naše grupe uvrštene u prioritetne za zaštitu u Srpskoj, saopćeno je iz Udruženja novinara RS-a.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!