uz voditeljice maju miralem i medihu adrović

Pratite ovogodišnju dodjelu nagrade Oscar® ove nedjelje na BHT1

Mediji22.04.21, 09:48h

Pratite ovogodišnju dodjelu nagrade Oscar® ove nedjelje na BHT1
U noći Oskara gledatelji BHT1 moći će uživo pratiti dešavanja sa Red Carpeta koji počinje 30 minuta iza ponoći, dodjelu nagrada Oskar od 2 do 5 sati, te Oscar Show koji koji je planiran odmah nakon dodjele nagrada

 

U nedjelju 25. aprila gledatelji Televizije Bosne i Hercegovine, moći će pratiti kompletan prijenos cjelovečernjeg programa dodjele najprestižnije filmske nagrade Oskar u okviru specijalnog programa BHT1 “Noć Oscara” koji počinje od 20,00 sati.

 

U okviru Specijalnog programa “Noć Oscara” gledatelji BHT1 će već u 20,30 sati moći pogledati film Ničija zemlja reditelja Danisa Tanovića koji je BiH donio najprestižniju filmsku nagradu Oskar.

 

U noći Oskara gledatelji BHT1 moći će uživo pratiti dešavanja sa Red Carpeta koji počinje 30 minuta iza ponoći, dodjelu nagrada Oskar od 2 do 5 sati, te Oscar Show koji koji je planiran odmah nakon dodjele nagrada.

 

Kroz cjelovečerni prenos uživo vodit će vas Maja Miralem i Mediha Adrović.

 

U nedjelju u 15,45 sati uoči dodjele nagrade Oskar, za koju je nominiran i film bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić „Quo vadis, Aida“ reemitiramo intervju sa Jasmilom Žbanić snimljenog u Stocu. Koproducent filma je i BHRT. Redateljica Žbanić sa Majom Miralem govori o medijskoj šutnji tokom procesa rada na filmu, nagradama, ali i novim projektima.

 

Dan prije dodjele nagrade Oskar, u subotu 24. aprila u 22 sata, pogledajte reprizu reportaže “Iza scene: Quo vadis, Aida?“, autorice Medihe Adrović, u kojoj donosimo sve o filmu, glumačkoj postavi, ali i izazovima sa kojima se susretala ekipa tokom snimanja filma.

 

“Noć Oscara” pratite putem web stranice www.bhrt.ba, kao i aplikacija za Android i iOS mobilne telefone.

 

(DEPO PORTAL/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!