Susret u Predsjedništvu BiH

Komšić se sastao s ambasadoricom Bukinac: Politika Slovenije prema BiH ostaje nepromijenjena

Front12.04.21, 13:58h

Komšić se sastao s ambasadoricom Bukinac: Politika Slovenije prema BiH ostaje nepromijenjena
Kako je saopćeno iz Komšićevog ureda, veleposlanica Bukinac je naglasila da se politika Republike Slovenije prema Bosni i Hercegovini nije promijenila te da Republika Slovenija podržava europski put Bosne i Hercegovine i želi da se svi akteri što prije fokusiraju na ispunjenje 14 prioriteta iz mišljenja Europske komisije

 

U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine održan je sastanak između savjetnika člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića i veleposlanice Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Zorice Bukinac u povodu medijskih natpisa o navodnom dokumentu koji je premijer Republike Slovenije uputio predsjedniku Europskog Vijeća.

 

 Kako je saopćeno iz Komšićevog ureda, veleposlanica Bukinac je naglasila da se politika Republike Slovenije prema Bosni i Hercegovini nije promijenila te da Republika Slovenija podržava europski put Bosne i Hercegovine i želi da se svi akteri što prije fokusiraju na ispunjenje 14 prioriteta iz mišljenja Europske komisije.

 

 Sugovornici su se složili da Bosna i Hercegovina i Republika Slovenija trebaju nastaviti razvijati svoje prijateljske odnose.

 


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još