BEOGRAD

'Dodik čuvar Srpske' najtraženija knjiga na sajmu knjiga

Arhiva31.10.10, 14:40h

Najtraženija knjiga iz Republike Srpske (RS) na štandovima izdavača iz RS koji učestvuju na Beogradskom sajmu knjiga, je "Dodik čuvar Srpske" Milana Ljepojevića u izdanju "Trio printa" iz Banjaluke, saopštio je direktor Predstavništva RS u Beogradu Mlađen Cicović.

čuvar srpske

On je na konferenciji za novinare rekao da su prema podacima izdavača iz Srpske, koji su učestvovali na Sajmu,  slijedeće najtraženije knjige bile "Radost života" vladike zahumsko - hercegovačkog Grigorija u izdanju "Glasa Srpske" i "Kosovo i Metohija - prošlost, pamćenje, stvarnost" u izdanju "Preporoda" iz Brčkog i Instituta za savremenu istoriju iz Beograda.

Knjiga "Dodik čuvar Srpske" promovisana je na štandu RS drugog dana Beogradskog sajma knjiga, a promociji je prisustvovao i autor knjige Milan Ljepojević, prenose mediji u RS.

Knjiga, prema riječima rezenzenata sadrži hronološki datu analizu dokumenata u kojima su iznošene neistine koje su pratile Dodikov put, vrlo rječito, argumentovano, bez mržnje i pristrasnosti.

Ljepojević je na promociji naveo je da je prateći dešavanja od 2006. godine, ali i ranije uočio da se na Milorada Dodika vrše permanentni napadi i objasnio da knjiga iznosi istinu o tim napadima. 

Autor je istakao kako je pišući knjigu uočio da su među napadačima na prvom mjestu određene strukture međunarodne zajednice na čelu sa OHR-om, nevladine organizacije formirane od određenih struktura međunarodne zajednice, opozicija i određeni mediji koji to sve prenose.

Priznanje izdavaču knjige "Dodik čuvar Srpske" za najtraženiju knjigu, biće uručeno na posebnoj svečanosti u Banjaluci, koju će organizovati Udruženje izdavača RS.

(DEPO/BLIN/em)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook