SRĐAN MANDIĆ POJASNIO SVOJU IZJAVU

Neću se izviniti SDA! Njeni kadrovi obrukali su ovaj grad, Sarajevo je oslobođeno političkog mafijaštva!

Front10.04.21, 10:29h

Neću se izviniti SDA! Njeni kadrovi obrukali su ovaj grad, Sarajevo je oslobođeno političkog mafijaštva!
– Izvinjavam se i javno svima koje je moja izjava na bilo koji način povrijedila, posebno mojim saborcima. Ali, Kantonalnom odboru SDA-u neću! Oni i njihovi kadrovi su obrukali ovaj grad načinom na koji su postavili Skaku za gradonačelnika. Sarajevo je oslobođeno političkog mafijaštva - rekao je Mandić

 

 

 

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić našao se na meti javnih kritika zbog svoje izjave da je izborom nove gradonačelnice Benjamine Karić “oslobođeno Sarajevo”.


Uslijedila su brojna pitanja - od koga se to Sarajevo oslobodilo danas, 25 godina nakon agresije?!


Srđan Mandić odgovarao je na ovo pitanje gostujući na TVSA te svoju izjavu pojasnio ovako:


– Izvinjavam se i javno svima koje je moja izjava na bilo koji način povrijedila, posebno mojim saborcima. Ali, Kantonalnom odboru SDA-u neću! Oni i njihovi kadrovi su obrukali ovaj grad načinom na koji su postavili Skaku za gradonačelnika. Sarajevo je oslobođeno političkog mafijaštva - rekao je Mandić.


Potom je dodao da se izvinjava i svojim saborcima:


– Ja sam ’92. godine imao nepunih 20 godina i stavio sam se u funkciju odbrane grada i imao sam sreću, za razliku od brojnih drugih, da preživim. Ako su se moji saborci osjećaju ugroženo, izvinjavam se. Ali, želim da kažem da smo se borili za Sarajevo u kojem neće biti političke trgovine, političkom mafijaštva. Za to se nismo borili, da nam se otima osnovno pravo, a to je pravo izbora – kategorički je poručio Mandić.
                                                   

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 31

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još