Daju punu podršku SDP-ovom kandidatu

SDA: Uvukli su Bogićevića u svoje blato... Sada je sasvim jasno da je 'trojka' sve vrijeme imala većinu u Gradskom vijeću

Front26.03.21, 14:01h

SDA: Uvukli su Bogićevića u svoje blato... Sada je sasvim jasno da je 'trojka' sve vrijeme imala većinu u Gradskom vijeću
Nadamo se da će se gospodin Bogićević ipak predomisliti, ne zbog nas ili "Peđe, Dine i Neke", već zbog građana Sarajeva koji mu od početka procesa pružaju veliku podršku, te na taj način osujetiti nečasni tajni plan koji su osmislili lideri "trojke", poručuju iz KO SDA Sarajevo

 

Nakon izbora Jasmina Ademovića za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva, oglasio se Kantonalni odbor SDA Sarajevo. Njihovo saopćenje objavljujemo u cjelosti:

 

- Izborom "genetski predodređenog" Jasmina Ademovića, sina vjenčanog kuma Dine Konakovića, za Predsjedavajućeg Gradskog vijeća a neposredno nakon javnog odustajanja gospodina Bogićevića, postavljaju se mnoga pitanja na koja će nam "Peđa, Dino i Neka" - kako se sami potpisuju, morati ponuditi odgovore.

 

Sada je sasvim jasno da je "Trojka" sve vrijeme imala većinu u Gradskom vijeću, a da je predstava za javnost napravljena kako bi se interno obračunali zbog vlastitog nepotizma, uvlačeći gospodina Bogićevića u svoje blato i time ga natjerali da odustane, a zatim optužili sve druge i SDA za to, iako SDA ima svega četiri vijećnika u gradskom vijeću. SDA u cijelom procesu nije imala kandidata za Gradonačelnika, ali ni za Predsjedavajućeg Gradskog vijeća. S druge strane, na današnjoj sjednici, SDA je imala kapacitet da ospori kvorum, čemu se "Trojka" zapravo i nadala, a kako bi za sramotu koju su napravili nastavili optuživati SDA. Klub SDA je prozrio te namjere i zaštitio dignitet Gradskog vijeća Glavnog grada.

 

Nadamo se da će se gospodin Bogićević ipak predomisliti, ne zbog nas ili "Peđe, Dine i Neke", već zbog građana Sarajeva koji mu od početka procesa pružaju veliku podršku, te na taj način osujetiti nečasni tajni plan koji su osmislili lideri "trojke". U tom slučaju Stranka demokratske akcije će dati punu podršku gospodinu Bogićeviću, kao i glasove našeg Kluba vijećnika u Gradskom vijeću Sarajeva za njegovo imenovanje - saopćili su iz KO SDA Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još