nakon propasti kandidature bogića bogićevića

Da li su ova predviđanja ipak bila tačna: Skaki još jedan mandat... Raspada li se većina u Gradskom vijeću?!

Front24.03.21, 20:14h

Da li su ova predviđanja ipak bila tačna: Skaki još jedan mandat... Raspada li se većina u Gradskom vijeću?!
Na moguće komplikacije prvi je upozorio Ifran Čengić, svojevrsni koordinator ispred SDP-a i stranaka Četvorke za izbor Gradskog vijeća i gradonačelnika

 

Kada su se prije desetak dana u medijima pojavile prve insinuacije da bi se cijeli proces oko izbora rukovodstva Gradsko vijeće Grada Sarajeva zakomplicirati, a time i izbor novog gradonačelnika, Bogića Bogićevića, činilo se da su ipak u pitanju špekulacije i politička nagađanja.
 

Međutim, nakon današnje bure i bruke u Gradskom vijeću, ispada da je cijela priča bila puno više od toga.


Podsjećamo, na moguće komplikacije prvi je upozorio Ifran Čengić, svojevrsni koordinator ispred SDP-a i stranaka Četvorke za izbor Gradskog vijeća i gradonačelnika.


“Bogićević je državnik i veliki čovjek, on ne želi da nastupa na TV i kontaktira sa vijećnicima, da se to ne bi protumačilo kao lobiranje i pritisak.

 Mnogi podcjenjuju Skaku, ali ga ja shvatam ozbiljno, to što smo mu pokvarili plan A,B, C,D,E, ne znači da on nema “Plan F” kako da ostane Gradonačelnik”, napisao je tada Čengić.


On je objasnio i šta je Skakin navodni plan F.


“Njegov “Plan F”je da pronađe nekog vijećnika iz reda srpskog naroda kojeg će na tajnom glasanju po metodama iz prošlog mandata izabrati za Predsjedavajućeg Gradskog vijeća kako Gradonačelnik ne bi mogao biti iz reda srpskog naroda.
Ako mu uspije “Plan F” onda će se kandidovati za gradonačelnika, ako ne uspije, neće ni izaći na megdan. Vidjeli ste da i rukovodstvo SDA javno podržava Bogićevića”, naveo je Čengić u svojoj objavi.


Srbin o kojem je Čengić tada pričao je bio upravo Srđan Srdić. On je u Općinsko vijeća Novo Sarajevo ušao kao NiP-ovac, ali je zbog malverzacija izbačen. Srdić je ušao i u Gradsko vijeće i već se duže vrijeme špekulira da je on potureni “igrač SDA”.


Kako je dalje naveo Čengić, pojavio se i novi problem, a to je izbor dogradonačelnika Sarajeva, pozivajući se tada na burne reakcije koje je izazvala kandidatura Ivane Marić, a koju je za dogradonačelnicu predlagala Naša stranka.


No, ta priča se (nekako) završila, a Naša stranka je za ovu poziciju na koncu kandidovala Anju Margetić.


Međutim, i priča oko dolaska na čelo Sarajeva čovjeka u kome su mnogi vidjeli svjetlo nakon puno godina, danas se, nažalost, neslavno završila - neopozivom odlukom Bogića Bogićevića da povuče svoju kandidaturu za gradonačelnika!

 

Hoće li to značiti i ostanak Abdulaha Skake na ovoj poziciji i narednih godina, saznat ćemo ubrzo.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 94

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još