FOTO/ USLIJEDILA BRZA KONTROLA

Šta su inspektori zatekli u 'Metropolisu' na Marijin Dvoru: Nisu to bili gosti kafane, nego...

Biznis Klub14.03.21, 14:36h

Šta su inspektori zatekli u 'Metropolisu' na Marijin Dvoru: Nisu to bili gosti kafane, nego...
Nakon pisanja DEPO Portala, u ranim jutarnjim satima inspektori su po nalogu direktora Uprave i glavne inspektorice Inspektorata sanitarne, zdravstvene, farmaceutske i inspekcije za hranu, izvršili inspekcijski nadzor u ugostiteljskom objektu Metropolis u TC SCC

 

 


Od stupanja na snagu djelimičnog lockdowna u Kantonu Sarajevo, koji će trajati do ponedjeljka u 7:00 sati, provodeći kontrole pojačanog inspekcijskog nadzora, inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS do sada nisu evidentirali kršenje zabrane rada kod ugostiteljskih objekata i hotela kojima je Odlukom Vlade KS obustavljen rad tokom vikenda, navodi se u nanašnjem izvještaju KUIP-a.

 


U ranim jutarnjim satima inspektori su po nalogu direktora Uprave i glavne inspektorice Inspektorata sanitarne, zdravstvene, farmaceutske i inspekcije za hranu, izvršili inspekcijski nadzor u ugostiteljskom objektu Metropolis u TC SCC, koji je po navodima nekih portala jutros bio otvoren.

 

metropolis-14-mart-2021-22

 

Inspekcijskom kontrolom utvrđeno je da gosti u objektu nisu zatečeni, već uposlenici koji su vršili prethodno najavljeno generalno čišćenje objekta, što je potkrijepljeno i fotodokumentacijom.

 

metropolis-ciscenje-2

metropolis-ciscenje-3


Inspekcijski nadzori s ciljem kontrole poštivanja zaključka Vlade KS, kao i naredbi i preporuka kriznih štabova su u toku na svim općinama Kantona Sarajevo, pri kojima asistenciju inspektorima pružaju policijski službenici MUP-a KS.


Napominjemo da od inspekcijskih nadzora nisu izuzete ni djelatnosti na koje se donesena zabrana rada ne odnosi, te su s tim u vezi tokom pojačanih vikend kontrola inspektori u KS izvršili više od 400 inspekcijskih nadzora i do sada, radi utvrđenih nepravilnosti, izdali 55 rješenja o otklanjanju nedostataka, te 31 prekršajni nalog u iznosu od 61.500 KM, najčešće trgovinama i prijevoznicima javnog gradskog prijevoza. Utvrđeni nedostaci odnosili su se na nepoštivanje naredbi i preporuka vezanih za nedostatak covid redara, nepravilno ili nenošenje maski, nedostatak dezinfekcionog sredstva i istaknutih preporuka i oznaka, nedostatak dezobarijere, kao i prekobrojnost kupaca.


Koristimo se prilikom da se posebno zahvalimo svim subjektima nadzora koji su pokazali solidarnost u ovim vanrednim okolnostima, iznimno teškim za sve nas, te ujedno podsjećamo građane, ali i sva pravna i fizička lica, da informacije o eventualnom kršenju mjera na snazi iz nadležnosti ovog organa mogu, tokom 24 sata, prijavti slanjem poruke putem viber broja 061 160-926, kao i putem E-maila Uprave [email protected], a tokom svakog radnog dana u terminu od 08 do 16:00 sati i na broj 033 770-156, navode iz KUIP-a.

 

(DEPO PORTAL/ad)
 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još