VIDEO/ FURIOZNA LANA PUDAR

Mlada bh. plivačica rasturila u finalu i opet oborila državni rekord... Komentatori iz Srbije ostali u nevjerici

Sport13.03.21, 10:07h

Mlada bh. plivačica rasturila u finalu i opet oborila državni rekord... Komentatori iz Srbije ostali u nevjerici
Talentovana 15-godišnja djevojčica iz Mostara dionicu je preplivala za fantastičnih 57:37 sekundi

 

 

 

 

Mlada bh. olimpijska nada Lana Pudar isplivala je u finalu Otvorenog prvenstva Srbije A olimpijsku normu u disciplini 100 metara delfin.


Furiozna 15-godišnja Mostarka ostavila je u nevjerici i komentatore iz Srbije, isako su je od starta označili Lanu kao glavnu favoritkinju za prvo mjesto u ovoj utrci.


A nakon što je Lana ponovno oborila bh. državni rekord, ushićenje je bilo na vrhuncu:


- Bravo, Lana! Au, kako pliva. Sjajno, kakva razlika - uzviknuli su komentatori koji su prenosili utrku.


Talentovana 15-godišnja djevojčica iz Mostara dionicu je preplivala za fantastičnih 57:37 sekundi, pogledajte snimak!

 

 

Lana Pusdar je plivačica iz Kluba vodenih sportova "Orka", a na plivačkom mitingu u Beogradu je isplivala A olimpijsku normu u disciplini 100 metara dupin i postigla najbolji rezultat u povijesti bosanskohercegovačkog plivanja.


"Lana je jučer zajedno sa svojim trenerima napravila jedno veliko sportsko čudo. Ona je prva plivačica iz BiH koja je isplivala A olimpijsku normu, a njen jučerašnji rezultat 57:37 je drugi najbolji rezultat na svijetu u ovoj godini. Brža od Lane u 2021. godini samo je svjetska rekorderka i osvajačica zlatne medalje s posljednjih Olimpijskih igara Sarah Sjostrom, i to za svega tri stotinke", priopćeno je na službenoj Facebook stranici Kluba vodenih sportova "Orka".


Ostvarenim rezultatom Lana Pudar oborila je sve rekorde Bosne i Hercegovine.


"Ovaj rezultat nosi 904 FINA boda, uvjerljivo je najbolji rezultat u povijesti bosansko-hercegovačkog plivanja i sasvim sigurno je da će Lana biti možda i najmlađa sudionica Olimpijskih igara Tokiju", navode iz Orke.


Iz kluba najavljuju kako će u narednom periodu, po povratku u Mostar, biti održana konferencija za medije na kojoj će se obratiti bh. javnosti, odgovarati na pitanja i obznaniti buduće planove kluba.


"Shvaćamo da je interes javnosti ogroman poslije ovakvog rezultata, ali Lana je djevojčica od svega 15 godina koja nije navikla i kojoj ne treba velika medijska eksponiranost, te mi zato stvarno nećemo biti u mogućnosti svima pojedinačno izaći u susret po pitanju medijskog obraćanja. Obećavati neke medalje i rekorde nećemo, nismo ni do sada, to nije naš stil, ali ono što vam možemo sigurno obećati je da ćemo nastaviti raditi još jače i još kvalitetnije, pa dokle stignemo. Idemo dalje još jače i još sigurniji u sebe, svoje znanje i svoje mogućnosti", naglasili su iz Orke, prenosi agencija Fena

 

(FENA/DEPO PORTAL/ad/Foto:Fena)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još