Stigla podrška za kandidatkinju za dogradonačelnicu Sarajeva

HDZ 1990 stao u odbranu Ivane Marić: Odakle histerija? Postanimo napokon civilizirano društvo

Front10.03.21, 16:30h

HDZ 1990 stao u odbranu Ivane Marić: Odakle histerija? Postanimo napokon civilizirano društvo
Marić je u nedjelju potvrdila da ju je Naša stranka predložila za dogradonačelnicu Sarajeva

 

“Zavadi pa vladaj, opet je prisutno u našem društvu”, navodi se u komentaru HDZ 1990 na aferu koja je nastala nakon kandidature analitičarke Ivane Marić za dogradonačelnicu Sarajeva.

 

- Mnogo puta smo imali priliku da se uvjerimo u sposobnosti, dobre namjere i odanost gđe. Ivane Marić Bosni i Hercegovini i svim njenim narodima i građanima - stoji u reakciji koji potpisuje predsjednik Devedesetke Ilija Cvitanović, prenosi Raport.

 

- Iako sam i ja povremeno bio meta njenih kritika i premda imamo različito viđenje ključnih političkih pitanja u Bosni i Hercegovini, prvenstveno oko Izbornog zakona, nesporno je da je ona iznimno kvalitetna osoba koja bi svojim radom doprinijela bržem razvitku našeg društva u cjelini - kaže Cvitanović.

 

- Pitamo se odakle odjednom nastade histerija koja dolazi od dijela političkih stranaka sa sjedištem u Sarajevu. Postanimo napokon civilizirano društvo koje se bori protiv neistomišljenika argumentima, a ne pozivima na linč, ugrožavajući time njihovu sigurnost - kazao je.

 

Marić je u nedjelju potvrdila da ju je Naša stranka predložila za dogradonačelnicu Sarajeva da bi se potom pojavio snimak kako problematizira ime bošnjačkom narodu.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 65

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još