video/ isplivao snimak

Marić: Za razliku od Srba i Hrvata, muslimani su sebe nazvali Bošnjacima samo da bi nešto imali

Front08.03.21, 12:03h

Marić: Za razliku od Srba i Hrvata, muslimani su sebe nazvali Bošnjacima samo da bi nešto imali
Na velike osude naročito je naišao video koji se pojavio na društvenim mrežama

 

Nakon što se pojavila informacija da će za kandidatkinja za dogradonačelnicu biti Ivana Marić na prijedlog Naše stranke, društvene mreže su preplavljene komentarima koji se tiču ovog imenovanja.

 

Na velike osude naročito je naišao video koji se pojavio na društvenim mrežama, a radi se o njenom gostovanju na konferenciji u Londonu kada je kazala kako su muslimani izmislili termin Bošnjaci, kako ne bi bilo samo muslimani za razliku od Hrvata i Srba.

 

Pojašnjavajući razlike među narodima u BiH i vjerama, te kako postoji sukob između ovo troje, kazala je kako su pravoslavci uglavnom Srbi, kako su katolici uglavnom Hrvati, dok su muslimani sebe nazvali Bošnjacima kako ne bi bili samo muslimani, kako su samo izmislili taj naziv.

 

- To je nešto novo što su oni otkrili samo da imaju nešto, ne samo muslimani – kazala je Marić na početku svog obraćanja.

 

 

Brojne su kritike na ovaj njen stav izečen pred svjetskom javnošću.

 

(Faktor, DEPO PORTAL/rm)Komentari - Ukupno 267

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još