EPILOG DRAME NA GRBAVICI

Novinarka Nidžara Ahmetašević puštena iz pritvora, slijedi prekršajni postupak zbog kršenja javnog reda

Hronika06.03.21, 19:13h

Novinarka Nidžara Ahmetašević puštena iz pritvora, slijedi prekršajni postupak zbog kršenja javnog reda
Iz MUP-a KS su naveli da će protiv Ahmetašević u zakonom propisanom roku biti pokrenut prekršajni postupak zbog činjenja prekršaja propisanih Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo

 

 

Novinarka Nidžara Ahmetašević, koja je lišena slobode danas u Sarajevu, puštena je iz pritvora - potvrđeno je Feni iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Ahmetašević je bila privedena zbog, kako su ranije saopćili iz MUP-a KS, remećenja javnog reda i mira i omalovažavanja službenog lica pri vršenju službenih poslova i zadataka.


Iz MUP-a KS su također naveli da će protiv Ahmetašević u zakonom propisanom roku biti pokrenut prekršajni postupak zbog činjenja prekršaja propisanih Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo.


Nidžara Ahmetašević je dugogodišnja novinarka, aktivistica na planu zaštite ljudskih prava te neovisna istraživačica.


Surađuje s različitim medijima, uključujući internetski magazin Kosovo 2.0 i internetski portal nomad.ba, te je objavljivala znanstvene članke na temu migracija.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!