Zakuhalo se oko Čampare

'Pozivam SDA da zajedno oborimo listu za direktora FUP-a! Pokrenite moju smjenu, ali prestanite trgovati pozicijama'

Front25.02.21, 09:50h

'Pozivam SDA da zajedno oborimo listu za direktora FUP-a! Pokrenite moju smjenu, ali prestanite trgovati pozicijama'
Zadržite i mrvu doslijednosti u priči o vladavini prava i vladavini zakona. Vi morate konačno naučiti da se zakon mora poštovati i da nema niko iznad toga. Ja ću ga poštovati, poručio je Čampara

 

Aljoša Čampara, federalni ministar MUP-a, ponovo je izašao u javnost i danas pozvao SDA da ga smijeni, ali uz žestoku kritiku da trguju pozicijama.

 

“Pozivam SDA da konačno prestane trgovati pozicijama. Oni ponovo danima agresivno i manipulativno pokušavaju u javnom prostoru opravdati svoju tajnu trgovinu sa pozicijom FUP-a. Od svih načina da vodite svoju politiku izabrali ste najgori mogući. Krenuli ste od općina, preko kantona, pa evo u svojim trgovinama došli i do Federacije.

 

Prestanite iza zatvorenih vrata na sastancima HDZ-u nuditi poziciju direktora FUP-a u zamjenu za moju smjenu.

 

Prihvatam i razumijem vašu silnu želju da me smijenite, no ne znam zašto trgujete time, kada za tim nema potrebe.

 

Pokrenite moju smjenu. Procedura je vrlo jednostavna pogotovo ako imamo u vidu dvodecenijsku ljubav koja vlada između SDA i HDZ-a.

 

Premijer (SDA) pokrene proceduru smjene, predsjednik FBiH (HDZ) je prihvati i vaš problem je riješen. Ovako pokazujete hronično odsustvo najelementarnijeg poznavanja zakonskih procedura i načina na koji funkcionira FBiH.

 

Najiskrenije se nadam i da će dogovor sa zadnjeg sastanka SDA i HDZ-a o tome da ćemo za mjesec dana imati novu federalnu vladu, a za dva riješena sva kadrovska pitanja biti ispoštovan i da neće doživjeti sudbinu brojnih prethodnih dogovora.

 

Pozivam ministre iz SDA da ukoliko u dva mjeseca ne bude realizovan dogovor i najave koje smo dobili od HDZ-a i SDA, svi zajedno glasamo protiv liste Nezavisnog odbora i omogućimo raspisivanje novog konkursa, ukoliko do tada ne imenujete novog ministra unutrašnjih poslova, a pozivam medije i javnost da zajedno pratimo realizaciju datih obećanja.

 

Zadržite mrvu dostojanstva koja vam je ostala i prestanite se u javnosti predstavljati kao jedini zaštitnici bošnjačkih interesa.

 

Zadržite i mrvu doslijednosti u priči o vladavini prava i vladavini zakona. Vi morate konačno naučiti da se zakon mora poštovati i da nema niko iznad toga. Ja ću ga poštovati.

 

Pokažite da se može biti i transparentan i iskren, da se mogu ispoštovat zakonom propisane procedure i istovremeno zauzeti i stav oko direktora FUP-a na način da se zaštite interesi bošnjačkog naroda”, poručio je Čampara.

 

(Raport.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 39

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još