VIDEO/ PET HITNIH ZAKLJUČAKA

Vladu FBiH pritisnuli zastupnici zbog katastrofe sa vakcinama: Pogledajte šta se dešavalo na današnjoj sjednici...

Front24.02.21, 16:29h

Vladu FBiH pritisnuli zastupnici zbog katastrofe sa vakcinama: Pogledajte šta se dešavalo na današnjoj sjednici...
Na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH pod žestokim pritiskom zastupnika bila je Vlada Federacije, koji su zahtijevali da se katastrofa sa nabavkom vakcina počne hitno rješavati, te je usvojeno pet zaključaka

 


Bosna i Hercegovina u ovom trenutku je jedna od rijetkih država na svijetu koja nije započela vakcinaciju protiv korona virusa, izuzev selektivno (u Republici Srpskoj), a još uvijek nema preciznog datuma kada će ista započeti i u Federaciji.


Također, BiH je među rijetkim državama koje nemaju državno ministarstvo zdravstva, što cijelu situaciju čini još komplikovanijom i haotičnijom.


Stoga je na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH pod žestokim pritiskom zastupnika bila Vlada Federacije, koji su zahtijevali da se katastrofa sa nabavkom vakcina počne hitno rješavati, te je usvojeno pet zaključaka - neophodnih koraka kako bi se nabavka cjepiva obavila direktno od proizvođača.

 

zakljucci

 

A dio atmosfere sa današnje sjednice u Parlamentu FBiH pogledajte u videu...
 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)
   Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još