Pljušte reakcije

Savez logoraša u BiH: Izjave Marića i Antonijevića svjedoče o moralnom sunovratu

Hronika23.02.21, 17:49h

Savez logoraša u BiH: Izjave Marića i Antonijevića svjedoče o moralnom sunovratu
Sam kontekst i način na koji navedena dvojka u emisiji govori o ovim dešavanjima, najviše govori o moralnom sunovratu i vizijama njih samih, karakteru te televizije i državi koja nije spremna, a najvjerovatnije nikada i neće biti spremna, priznati ono što je učinila, stoji u reakciji

 

Savez logoraša u Bosni i Hercegovini reagirao je danas povodom sramnih izjava voditelja Milomira Marića i njegovog gosta Predraga Antonijevića u emisiji "Dobro jutro Srbijo" na Happy televiziji, koji su prijedorske logore nazvali "ustanovama otvorenog tipa", ismijavajući neizrecive patnje tamošnjih zatočenika.

 

- Savez logoraša u Bosni i Hercegovini, kao krovna organizacija logoraša sa područja države Bosne i Hercegovine želi da ponovi, po ko zna koji put, da nikada više nema potrebe za priznavanjem genocida i nedjela koja su se dešavala na području naše države u periodu agresije 1992-1995. od ireleventnih pojedinaca i institucija - navodi Savez logoraša u saopćenju za javnost.

 

Istovremeno, ističe kako je istina koja je konačnim presudama Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju u Haagu, nedvojbeno utvrđena, a prije svega i genocidna namjera, "koja je, osim Srebrenice sigurno postojala i na području o kojem govori spomenuta dvojka - području Prijedora, nema više potrebe da bude dokazivana".

 

- Sam kontekst i način na koji navedena dvojka u emisiji govori o ovim dešavanjima, najviše govori o moralnom sunovratu i vizijama njih samih, karakteru te televizije i državi koja nije spremna, a najvjerovatnije nikada i neće biti spremna, priznati ono što je učinila, a što je cijelom civiliziranom svijetu očigledno na bazi relevantnih, nepristrasnih činjenica, koje su i takve, samo jedan mali dio ukupne istine, koju su logoraši podnosili, a evo i danas podnose za svoju državu Bosnu i Hercegovinu - navodi se u reagiranju.

 

Potvrde ovoga, svakodnevno su prisutne u Savezu logoraša u BiH i, kako iz ove ove asocijacije poručuju, dolaze iz cijelog svijeta, "a žeđ i potreba za pravom istinom posljednjih mjeseci je dolazila i iz Italije, u čemu smo svakako dali svoj doprinos, a odnosila se upravo na područje prijedorske regije".

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još