Policija rasvijetlila dva slučaja

Uhapšena tri Marokanca, jedan osumnjičen za ubistvo, dvojica za razbojništvo

Hronika16.02.21, 18:18h

Uhapšena tri Marokanca, jedan osumnjičen za ubistvo, dvojica za razbojništvo
Državljanin Maroka se sumnjiči da je 14. februara u 16,15 sati ispred tržnog centra "Konzum" u mjestu Kraševo, općina Tešanj, izvršilo fizički napad upotrebom hladnog oružja-noža prema drugom migrantu H.S., koji je tom prilikom zadobilo teže tjelesne povrede, životno ugrožavajuće, konstatovane u Općoj bolnici Tešanj, usljed kojih je i preminuo

 

Pripadnici Policijske uprave I u Zenici su locirali i slobode lišili dva Marokanca koji se sumnjiče za razbojništvo nad sedam migranata, uz upotrebu vatrenog oružja, počinjeno 13. februara poslije ponoći u devastiranoj zgradi društvenog doma "Raspotočje", koja se nalazi u ulici Sarajevska, u Zenici.

 

Tom prilikom otuđen je novac i mobilni telefoni, nakon čega su se izvršioci razbojništva dali u bjekstvo.

 

Operativnim i drugim aktivnostima poduzetim od službenika Odsjeka kriminalističke policije utvrđen je identitet osumnjičenih te su, zahvaljujući kvalitetnim operativnim saznanjima, 15. februara lišeni slobode na području Donjeg Vakufa od Uprave policije MUP-a SBK.

 

Izvršenim pregledom kod osumnjičenih su pronađeni predmeti i novac koji potiču iz spomenutog razbojništva.

 

Nakon preuzimanja, oni su sprovedeni u zgradu Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad njima zavedena kriminalistička obrada a radi se o Y.H., rođen 1999. godine i A.E-M., rođen 2002. godine, obojica državljani Maroka.

 

Nakon izvršene kriminalističke obrade, te prikupljenih dokaza i obavještenja, te će osobe u toku dana, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, biti predane na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

 

UHAPŠEN MAROKANAC OSUMNJIČEN ZA UBISTVO

 

U drugom slučaju, radi se o uspješnoj akciji službenika Policijske stanice Tešanj, kojom je u kratkom vremenskom roku, brzom i efikasnom akcijom policije, otkriven i lišen slobode Y.S., rođen 1993. godine, državljanin Maroka, koji se sumnjiči za ubistvo.

 

On se sumnjiči da je 14. februara u 16,15 sati ispred tržnog centra "Konzum" u mjestu Kraševo, općina Tešanj, izvršilo fizički napad upotrebom hladnog oružja-noža prema drugom migrantu H.S., rođenom 1982. godine, državljaninu Alžira, koji je tom prilikom zadobilo teže tjelesne povrede, životno ugrožavajuće, konstatovane u Općoj bolnici Tešanj, usljed kojih je i preminuo.

 

Nakon uviđaja, izvršenog pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, poduzete su intenzivne aktivnosti policijskih službenika na pretrazi terena i pronalasku osumnjičenog, te je istog dana na području Tešnja i pronađen Y.S.

 

Izvršenim pregledom, policijski službenici su pronašli i oduzeli nož, kao i odjeću sa tragovima krvi, koji će biti predmet potrebnih vještačenja.

 

Osumnjičeni je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Tešanj, gdje je nad njim zavedena kriminalistička obrada, a 15. februara predan je na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću MUP-a ZDK.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!