Odvedena na saslušanje

Na Jahorini bila i Tamara Zvicer, supruga vođe kavačkog klana: Otkud smrtni neprijatelji na istoj lokaciji?!

Hronika11.02.21, 12:07h

Na Jahorini bila i Tamara Zvicer, supruga vođe kavačkog klana: Otkud smrtni neprijatelji na istoj lokaciji?!
Priveden i pripadnik suparaničkog škaljarskog klana Milan Kršić

 


Pripadnici Žanardmerije MUP-a Republike Srpske na Jahorini su pronašli i Tamaru Zvicer, suprugu vođe crnogorskog kavačkog klana Radoja Zvicera.

 

Ona je je odvedena u policiju gdje je na saslušanju.

 

Riječ je o istoj akciji hapšenja u kojoj je po međunarodnoj potjernici uhapšen i jedan od vođa škaljaraca Milan Karšić. Za sada je nepoznato otkud su se smrtni neprijatelji našli na istoj lokaciji, a što će biti predmet istrage, piše Avaz.

 

Karšić i njegova dvojica tjelohranitelja, Filip Roganović i Boban Sjekloća sa Cetinja, a koje su specijalci razoružali, trenutno se nalaze na kriminalsitičkoj obradi.

 

Kako nezvanično saznaje Avaz, za Kršićem su bile raspisane tri međunarodne potjernice, ali su sve povučene, tako da je nejasno kakav trenutno status ima u eventualnoj istrazi.

 

Inače, Tamara Zvicer je vična s oružjem, a svojevremeno je zapucala iz pištolja u namjeri da spasi život suprugu Radoju Zviceru (37), označenom vođi kavačkog klana, koji je teško ranjen prilikom pokušaja likvidacije u Kijevu u Ukrajini.

 

U trenutku kada su ih četvorica naoružanih napadača presrela pred zgradom u kojoj stanuju, Tamara je zapucala iz pištolja, zbog čega su napadači počeli da bježe prije nego što su dovršili "zadatak". Iako teško ranjen, Zvicer je uspio da prevari smrt i oporavi se od teških povreda u kijevskoj bolnici.

 

Inače, Tamara Zvicer je crnogorskoj policiji poznata odavno. Nju su 2016. pokušali da ubiju, a za to je bio osumnjičen Jovan Vukotić, visokorangirani pripadnik škaljarskog klana.

 

- Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo obavljeni su pretresi uhapšenih i vozila koja koriste, kao i apartmana u kojem su bili smješteni - rekla je portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još