Nikšić odgovara Našoj stranci i Sabini Ćudić

'Ostajanje pri kandidaturi Irme Baralije pokazalo bi neozbiljnost BH bloka. SDP nije ugrozio Četvorku'

Front11.02.21, 08:21h

'Ostajanje pri kandidaturi Irme Baralije pokazalo bi neozbiljnost BH bloka. SDP nije ugrozio Četvorku'
Za SDP, BiH ne počinje i ne završava u Sarajevu, BiH je i u Mostaru i u Banja Luci i u ostalim gradovima. Nije važno samo u Sarajevu imati vlast po svaku cijenu, a na drugim dijelovima se igrati politike, kaže predsjednik SDP-a

 

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, gostujući u emisiji Otvoreni studio na Radiju FBiH komentirao je jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća Mostar i kandidaturu Armana Zalihića, vijećnika BH bloka i predsjednika SDP-a Mostara.

 

- Nismo imali konsenzus na jučerašnjem sastanku Koalicije u Mostaru, a pošto nismo imali konsenzus, pošto smo ravnopravni u Koaliciji jasno su svi rekli da nemaju ništa protiv da i Arman Zalihić bude kandidat i onda će se na sjednici Vijeća to dogovarati - kazao je Nikšić.

 

Predsjednik SDP-a je tokom prekjučerašnje posjete Mostaru pozvao da se glasa za Irmu Baraliju iz Naše stranke.

 

Juče za Radio FBiH kaže:

 

- Formalno Arman Zalihić nije kandidat ispred BH bloka, njega je predložila vijećnica PMP-a, ali ništa se nije dogodilo bez dogovaranja. Mi smo jučer imali sastanak u Mostaru gdje su sa mnom bile i kolege iz Naše stranke. Razgovarali smo s predsjednicima naših gradskih organizacija i s nekim od naših vijećnika i otprilike računica je vrlo jasna. Svi pričaju o nekoj matematici, a ja o čistom računu. Nažalost, zbog nekih nesuglasica, ne treba se praviti da ih nema, PMP nije bio spreman da podrži Irmu Baraliju, koja je bila naš kandidat - rekao je juče nakon sjednice Gradskog vijeća Mostar Nermin Nikšić.

 

Predsjednik SDP-a je zatim dodao "kako bi ostajanje pri kandidaturi Irme Baralije pokazalo neozbiljnost BH bloka, jer kad bi i Koalicija za Mostar pristala da podrži Baraliju ona ne bi imala dovoljan broj glasova da bude gradonačelnica".

 

- Ako je ucjena PMP-a da neće podržati Irmu Baraliju, je li onda ucjena Naše stranke da to mora biti Baralija bez obzira što ne može proći - kazao je Nikšić.

 

Nikšić je komentitrao i objavu Sabine Ćudić na društvenim mrežama kako je SDP ovim potezom ugrozio BH blok širom BiH.

 

 

- SDP ništa nije ugrozio, neću da komentiram objave na društvenim mrežama. Za SDP, BiH ne počinje i ne završava u Sarajevu, BiH je i u Mostaru i u Banja Luci i u ostalim gradovima. Nije važno samo u Sarajevu imati vlast po svaku cijenu, a na drugim dijelovima se igrati politike. Mi nijednog trenutka nismo ostavili Irmu na cijedilu i sam Arman je branio njenu poziciju i kandidaturu - poručio je Nikšić za Radio Federacije.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 55

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još