Potpredsjednik SDA na Twitteru

Zvizdić: Stvar u Mostaru je jednostavna, 18 ruku za dr. Guzina i tačka

Front06.02.21, 14:59h

Zvizdić: Stvar u Mostaru je jednostavna, 18 ruku za dr. Guzina i tačka
Ako vijećnici Koalicije za Mostar (a hoće 100 posto) i BH Bloka (?) glasaju za dr. Guzina, onda će Mostar dobiti gradonačelnika Bošnjaka koji će graditi jedinstven, evropski, multietnički, demokratski, antifašistički, moderan i prosperitetan grad, naveo je Zvizdić

 

Dopredsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić napisao je na svom Twitter profilu da je situacija u Mostaru "vrlo jednostavna".

 

On podsjeća da je nastavak sjednice Gradskog vijeća Mostara u srijedu, a da su kandidati za gradonačelnika dr. Zlatko Guzin ispred “Koalicije za Mostar” i dr. Mario Kordić ispred HDZ-a BiH.

 

- Većina koja garantuje izbor gradonačelnika je 18 vijećnika. Koalicije za Mostar ima 11 vijećnika a BH Blok sedam vijećnika. 11+7=18. Ako vijećnici Koalicije za Mostar (a hoće 100 posto) i BH Bloka (?) glasaju za dr. Guzina, onda će Mostar dobiti gradonačelnika Bošnjaka koji će graditi jedinstven, evropski, multietnički, demokratski, antifašistički, moderan i prosperitetan grad - naveo je Zvizdić.

 

Napominje da izborom dr. Zlatka Guzina za gradonačelnika Mostara padaju u vodu sve teorije zavjere o nepostojećim zakulisnim dogovorima između SDA i HDZ-a, ali, ako neko od vijećnika Koalicije za Mostar ili BH Bloka ne bude glasao za dr. Guzina, onda je jasno da taj vijećnik i ta politička opcija žele da gradonačelnik Mostara bude kandidat HDZ-a.

 

- Dakle, stvar je jednostavna - 18 ruku za dr. Guzina i tačka - zaključio je Zvizdić.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 94

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još