VIDEO/ Duel u 'Centralnom dnevniku'

Cenić: Seksualno i inteligentno impotentni muškarci napadaju žene; Mektić: Ja imam dvije kćerke - znate li šta je Vulić rekla o meni?

Front06.02.21, 10:35h

Cenić: Seksualno i inteligentno impotentni muškarci napadaju žene; Mektić: Ja imam dvije kćerke - znate li šta je Vulić rekla o meni?
Ja imam dvije kćerke, uvažavam i poštujem žene! Da su žene više zastupljene u politici, ovo bi bila bolja i sretnija država, ali ima žena koje se toliko nisko spuste da počnu vrijeđati na najprimitivniji način, branio se Mektić

 

 

Rat Dragana Mektića i Svetlane Cenić s društvenih mreža prenesen u studio Centralnog dnevnika Face TV! 'Ratovali' su zato što je Mektić napisao: “Drugo je pitanje što Vulićka ima više od četrdeset godina, a nije se porodično ostvarila, pa je boli ona stvar za narodom. Nema ni kučeta ni mačeta.”

 

Cenić: Kako ste to mogli napisati?!

 

Mektić: Sanja Vulić je rekla da više nisam ministar i da se ne mogu provoditi i podvoditi maloljetnice po hotelima! Zvuči kao da sam pedofil!

 

Cenić: Trebali ste je tužiti!

 

Cenić: Pravo žena ću braniti dok živim! Dragane, uvrijedili ste mnoge žene! To je najniža vrsta obračuna sa ženom! To znači da je intelektualno ili seksualno impotentan! Stavovi Sanje Vulić su Bože sačuvaj, ona se deklarisala, njeni politički stavovi su slijepa odanost! Želim joj da ima kćerku, da vidim ko će joj biti Bog!

 

Mektić: Ja imam dvije kćerke, uvažavam i poštujem žene! Da su žene više zastupljene u politici, ovo bi bila bolja i sretnija država, ali ima žena koje se toliko nisko spuste da počnu vrijeđati na najprimitivniji način! Sanja Vulić je rekla da razumije da više nisam ministar i da se ne mogu provoditi s maloljetnicama po hotelima!

 

Cenić: Ono je bila poruka svim ženama. Zašto se spuštate na taj nivo?

 

Mektić: Njenu izjavu niko nije osudio!

 

Cenić: Ko je osudio uvrede koje sam ja trpjela?

 

Mektić: To nije dobro!

 

Cenić: Zahtijevam od muškaraca da završe s tom retorikom!

 

Mektić: Kako su se moje kćerke osjećale nakon izjave Sanje Vulić?! Ja sam to rekao Sanji Vulić ne misleći ni na jednu drugu ženu. Ona maltretira čitav parlament, 98% njene diskusije je vrijeđanje, to ima granicu! Volim sve žene na svijetu, cijenim žene u politici. Sanja ima mentalnu opsesiju i nagon da vrijeđa!

 

Cenić: Ona ne zaslužuje da ova emisija bude posvećena njoj. Treba objavljivati stenograme, da vidimo šta je narod birao.

 

Mektić: Mislite da je njoj stalo šta narod o njoj misli?

 

Cenić: Njoj je stalo šta njen Bog misli o njoj! Nema samopoštovanja, zato se tako i ponaša. Mlada je, imat će veliki teret!

 

Mektić: Ona je takva osoba. Ona izađe na press-konferenciju i kaže novinarima ko vam je kriv što imate male plate, kakav je to način?! Zar to ne zaslužuje osudu? Dozvolite da ja branim čast i ugled svoje porodice i sebe!

 

Cenić: Branite na druge načine!

 

Mektić: I žena je javna ličnost… Šta njoj vrijede argumenti, ona će da vrijeđa!

 

Cenić: Ovi mladi što pišu da je neko ustaša ne čine uslugu svom Bogu. Ne zanima me šta misle nevaspitani i neznalice. SDS su statisti u opoziciji, osvojili su 13% glasova!

 

Mektić: Čega je to mjerilo? Koliko je imao Dodik?

 

Cenić: Snaga SDS-a je mala! To je zato jer se istom retorikom služite.

 

Mektić: Kad ja to kažem, vi kažete ne spuštajte se na njegov nivo.

 

Cenić: Ja želim da vidim proaktivna rješenja, razgovor s ljudima. Dodik vas je preveslao na svoje polje.

 

Mektić: Nismo mi nasjeli na tu retoriku.

 

Cenić: Ja to slušam svakog dana.

 

Mektić: Nije to suština naše politike.

 

Cenić: Malo sam u mazohističkoj fazi, NSRS je postala cirkusadija!

 

Mektić: Šta je sporno u djelovanju opozicije?

 

Cenić: Ja rekao ovo, ti meni rekao ono. Neko bi trebao poraditi s njima što se tiče izražavanja.

 

Mektić: Mi jasno kažemo šta je naš stav! Kako vi mislite da idemo narodu, da im ulazimo u kuće?! Stranka košta, mi nemamo novca, opozicija smo!

 

Cenić: Ja nemam ni zdravstveno, ni socijalno, ni penziono, godinama živim od svog rada! Jeste li me čuli da kažem; ja nemam para da istupim javno?

 

Mektić: To nije uporedivo.

 

Cenić: Nisu ovi tako dobri, koliko su oni loši.

 

Mektić: Opozicija koja postoji može biti jedina alternativa. Ne treba govoriti o imenima.

 

Cenić: Narod čeka da mu neko riješi problem.

 

Mektić: Što onda Dodik ne dobije 13%?

 

Cenić: Onaj ko razmišlja drugačije je prokažen! Nacionalni sport je postalo preletanje iz stranke u stranku. Reprezentacije preletača.

 

 

(Face.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još