trnovit put do uspjeha

Nazivali su je izdajicom, pedeset puta dnevno prijetili smrću: Teška sudbina Mire Furlan

Nedjeljni magazin22.01.21, 09:30h

Nazivali su je izdajicom, pedeset puta dnevno prijetili smrću: Teška sudbina Mire Furlan
Međutim, njenom putu do uspjeha prethodio je niz nesrećnih događaja

 

Na zvaničnom Twitter nalogu glumice Mire Furlan saopćeno je da je preminua u 65. godini u srijedu 20. januara.


Iako je stekla veliku slavu njen put ka uspjehu nije bio nimalo lak.

 

Rođena je u Zagrebu, a sada već davne 1991. godine, Mira se iz odselila u Ameriku gdje je otpočela potpuno novi život - piše Hayat

 

Međutim, njenom putu do uspjeha prethodio je niz nesrećnih događaja. Majka joj je preminula od raka kada je glumica imala samo 16 godina, što je za nju bio pretežak udarac, zbog specifičnog odnosa koji su imale. Često su se svađale, a Mira joj je zatim pisala pokajnička pisma u kojima se izvinjavala.

 

1986. godine Mira je upoznala režisera Gorana Gajića sa kojim je ubrzo otpočela vezu. Pošto je zbog ljubavi živjela na relaciji Beograd – Zagreb, hrvatski mediji su je početkom devedesetih godina optužili da se priklonila Srbiji i objavljivali tekstove u kojima su je nazivali izdajicom.

 

Često je posjećivala psihijatra, zbog čega je također bila izložena osudama javnosti. Nakon što je dobila otkaz u Hrvatskom narodnom pozorištu, oduzet joj je i stan koji je naslijedila od bake, a dnevno je dobijala oko 50 prijetnji smrću.


Mira i Goran su 1991. godine bili primorani da se odsele u Beograd, odakle su otišli u SAD.

 

Vjenčali su se 1993., a 1998. godine dobili su sina kojem su dali ime Marko Lav.

 

U periodu od 2004. do 2008. glumila je u američkoj seriji “Izgubljeni” koja je ostvarila planetarni uspjeh, a bila je izuzetno gledana i u Srbiji.

 

Ubrzo je dostigla izuzetan ugled u Americi te je 2014. dobila ponudu da predaje na filmskoj akademiji u Los Angelesu, a nakon toga i na filmskoj akademiji u New Yorku.

 

(DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook