Javnost se digla na noge

Novinarka koja je otkrila silovatelja mladih glumica u Beogradu: Ta Mikina škola bila je praktično kao sekta

Hronika18.01.21, 18:36h

Novinarka koja je otkrila silovatelja mladih glumica u Beogradu: Ta Mikina škola bila je praktično kao sekta
Meni je rekla da ne želi da to bude lična borba Milena-Miroslav, nego da praktično bude kao portparol nekih djevojaka koje ne žele i plaše se da javno govore, kaže Mastilović Jasnić

 

Hrabra novinarka „Blica“ Ivana Mastilović Jasnić koja je razotkrila aferu koja drma region, a u kojoj je otkriveno da je Miroslav Mika Aleksić, poznati učitelj glume u Beogradu godinama silovao i seksualno uznemiravao djevojke, a među njima je i poznata glumica Milena Radulović, za Avaz je ispričala kako je došla do šokantnih informacija na osnovu kojih je ova mučna priča dobila svoj policijsko-tužilački epilog.

 

Radulović je u iskrenoj i otvorenoj ispovijesti otvorila dušu Mastilović Jasnić, a nakon objave njene priče Aleksić je uhapšen.

 

Mastilović Jasnić nam je kazala da je povjerenje djevojaka koje su bile Aleksićeve žrtve zaslužila prethodno otkrivši aferu „Jutka“ koja je također uzdrmala srbijansku i regionalnu javnost. Radi se Milutinu Jeličiću Jutki, političkom moćniku koji je seksualno zlostavljao svoju službenicu.

 

- Prije ove uradila sam jednu veliku aferu. U pitanju je čuveni Jutka koji je predsjednik jedne male opštine u Srbiji. On je politički moćnik koji je tada bio na čelu vladajuće stranke. Otkrila sam tu aferu i došla do nekoliko žrtava. Taj slučaj je zatvoren i on je osuđen nakon dvije godine i treba da ide u zatvor prekosutra. Tako je i javnost čula za mene i stekla sam povjerenje. Prije desetak dana pozvala me jedna od djevojaka anonimno. Ona nije žrtva, htjela je samo da pomogne žrtvama, pošto su joj tražile pomoć. Ona me je pitala da li znam ko je Mika Aleksić i ja sam rekla da znam. Onda je ona rekla silovao je dvije djevojke i nekoliko je seksualno uznemiravao i ja sam bila šokirana – kaže Mastilović Jasnić. 

 

Ona je pojasnila da je nakon toga ugovoren intervju sa glumicom Milenom Radulović već poslije nekoliko dana.

 

- One su izabrale mene zbog Jutke, zbog te prethodne afere. Vidjele smo se i uradile taj intervju. Milena je jedna fantastična djevojka. Jako je mlada, ima 26 godina, a govori kao neko ko ima 50 i zaista je zrela. Bila je odlučna. Jako je uspješna. Snima u Rusiji. Ove godine, ja mislim ima četiri premijere tamo. I u Srbiji radi, ali manje. Meni je rekla da ne želi da to bude lična borba Milena-Miroslav, nego da praktično bude kao portparol nekih djevojaka koje ne žele i plaše se da javno govore. Ispričala mi je kroz kakvo iskustvo je prošla. To je bilo prije devet godina. Roditeljima je tek skoro rekla, jer nije smjela. Ta Mikina škola je bila praktično kao sekta u kojoj su oni učili mnogo lijepih i korisnih stvari, ali prije svega to je bila neka njegova mreža manipulacije – pojašnjava Mastilović Jasnić.

 

Ona je čula niz šokantnih informacija koje joj je iz prvog lica prenijela mlada glumica i šokirala se šta su djevojke preživljavale.

 

- Aleksić je poništavao odluke njihovih roditelja te je prikazivao da je on najvažniji i ovladavao je njihovim umom. Kod njega u školu dolaze sa nekih šest godina. Kada su stasavale onda je i seksualno uznemiravao pojedine. Milena mi je ispričala da je nju silovao i još jednu djevojku. Obje su bile maloljetne koliko sam razmjela iz njene priče. Prvog dana inicijalno ga je prijavilo pet djevojaka, a jučer su se pojavile dvije nove i ja sa njima nemam kontakt. Nikada u životu nisam imala ovoliko telefonskih poziva , po cijeli dan me zovu razni mediji, a inače ne gostujem na televizijama nikada ispričala nam je Mastilović Jasnić.

 

Na kraju je kazala da nije bilo neprijatnih poziva niti pritisaka nakon što je razotkrila ovu mučnu aferu.

 

- Uglavnom sam dobijala podršku, vidjela sam tek nekoliko negativnih komentara na društvenim mrežama, ali toga uvijek ima. Iskreno ni ja ni djevojke nismo očekivale da će svi da stanu u njihovu odbranu. Nije bilo pritisaka. Niko nije zvao ni iz kakvih vrhova bezbjednosnih, policijskih, političkih ili glumačkih – kazala je Mastilović Jasnić.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook