PROVEDENA VAKCINALNA KAMPANJA

Oformljeno šest timova za imunizaciju, spremni spiskovi: Kako će se u Općoj bolnici u Sarajevu vršiti vakcinacija...

Hronika17.01.21, 12:31h

Oformljeno šest timova za imunizaciju, spremni spiskovi: Kako će se u Općoj bolnici u Sarajevu vršiti vakcinacija...
Osoblje ove zdravstvene ustanove spremno je za predstojeću imunizaciju od Covid-19. Za ovu svrhu je oformljeno šest timova, koji će vršiti vakcinaciju, a svaki tim je sastavljen od jednog ljekara i jedne medicinske sestre

 

 

Iz Covid odjela Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo u protekla 24 sata je otpušteno devet pacijenata, a na bolničko liječenje su primljena dva.

 

Jutrošnje ukupno stanje hospitaliziranih u Covid odjelu Opće bolnice iznosi 43 pacijenta, od kojih je troje na intenzivnoj njezi.


Osoblje ove zdravstvene ustanove spremno je za predstojeću imunizaciju od Covid-19. Za ovu svrhu je oformljeno šest timova, koji će vršiti vakcinaciju, a svaki tim je sastavljen od jednog ljekara i jedne medicinske sestre.


Također, napravljeni su spiskovi osoba koje se žele vakcinisati, a u Ustanovi je provedena vakcinalna kampanja tokom koje su uposlenicima pojašnjeni benefiti vakcinisanja, kao i eventualni neželjeni efekti.

 

(Nap/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!