Rat operatera se nastavlja

United Media: Mtel pokušava da sakrije da ima korisnike prvog i drugog reda

Mediji15.01.21, 10:05h

United Media: Mtel pokušava da sakrije da ima korisnike prvog i drugog reda
Simptomatično je, navode, da se korisnici drugog reda degradiraju u isto vrijeme kada i Konkurencijsko vijeće treba provesti odluke Suda BiH i obnoviti postupke u vezi nedopuštenosti kupovine ta tri operatera

 

Sport Klub d.o.o. kao agent United Media Sarl, obratio se Telekom Srbija Grupi dana 8. 12. 2020. godine, potvrdio im da su raniji Opšti uslovi i dalje na snazi, dostavio sve finansijske, tehničke i druge uslove, koji važe i za sve ostale subjekte za BiH i pozvao ih da zaključe ugovor da bi svi korisnici te grupacije imali pristup Sport Klubu. Telekom Srbija Grupa odbija te uslove tako što kaže da su im neprihvatljivi i da očekuju "novu, poboljšanu ponudu"! Telekom Srbija Grupi je ponuđeno da, po istoj cijeni koja je važila i ranije, nastavi da distribuira Sport Klub i to unutar cijele grupacije koja obuhvata Mtel i povezane kompanije: Logosoft, Blicnet, Elta-Kabel i Telrad Net, naveli su iz United Media.

 

“Devet dana kasnije stigao je odgovor da je ponuda za njih ‘neprihvatljiva’ i da očekuju ‘novu, poboljšanu ponudu’. Osim što je ovakav arogantan zahtjev komercijalno neutemeljen, on je i pravno i tržišno sporan. Sve i kada bi United Media pristala da ‘poboljša’ ponudu za Telekom Srbija Grupu, svaki drugi operater bi s pravom mogao da tvrdi da je to diskriminacija i da se ovoj grupaciji daje povlašteni položaj na tržištu”, naveli su iz United Medije.

 

Drugi operateri već imaju zaključene ugovore na osnovu istih uslova koje su prihvatili i distribuiraju Sport Klub u okviru čitavih svojih grupacija, na zadovoljstvo svih svojih korisnika, poručuju.

 

“Telekom Srbija Grupa (Mtel) ovdje očito pokušava sakriti od javnosti i dijela svojih korisnika, da zapravo želi kvalitetan sportski sadržaj nuditi samo nekim od svojih korisnika, dakle da ima korisnike prvog i drugog reda, jedne koji imaju Sport Klub i druge koji nemaju, što je nezakonito i suprotno dobroj poslovnoj praksi. Telekom Srbija Grupa treba odgovoriti korisnicima Blicnet, Telrad Net i Elta-Kabel zašto ih tretira kao korisnike drugog reda i zašto njima ne želi ponuditi vrhunske sadržaje koje nudi korisnicima Mtel-a”, stoji u reakciji iz United Media.

 

Simptomatično je, navode, da se korisnici drugog reda degradiraju u isto vrijeme kada i Konkurencijsko vijeće treba provesti odluke Suda BiH i obnoviti postupke u vezi nedopuštenosti kupovine ta tri operatera.

 

“Da li sada Telekom Srbija Grupa pravi ovu vještačku podjelu među svojim korisnicima da bi sve primorali da pređu na Mtel prije nego što budu obavezani da vrate Blicnet, Telrad Net i Elta-Kabel njihovim ranijim vlasnicima, pa da tako ranijim vlasnicima vrate samo prazne ‘ljušture’ od firmi? Sve su ovo spekulacije i problemi Telekom Srbija Grupacije koje oni sami sa svojim korisnicima moraju da riješe i u kojima United Media ne želi učestvovati. Što se nas tiče, želimo kao i uvijek da vrhunski sportski sadržaji budu dostupni svim građanima Bosne i Hercegovine. Građani plaćaju mjesečne pretplate svojim operaterima i korisnici Blicneta, Telrad Neta i Elta Kabela zaslužuju da ne budu tretirani kao korisnici drugog reda i da dobiju sve sadržaje kao i korisnici Mtela jer pripadaju jednom cjelovitom ekonomskom subjektu – Telekom Srbija Grupi. Kao i do sada, umjesto saopštenja, ova Grupa može odmah dobiti pristup Sport Klubu pod istim uslovima koji važe za sve”, navodi se u reakciji iz United Medije.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još