Šef Stožera civilne zaštite grada Otoka u skandalu

Progovorio svećenik kojeg je napao HDZ-ovac: 'Gospođa nije dobro, ja nisam dobro'

Hronika06.01.21, 09:56h

Progovorio svećenik kojeg je napao HDZ-ovac: 'Gospođa nije dobro, ja nisam dobro'
Žrtve nasilja i prijetnji su Vargina 43-godišnja supruga i 47-godišnji svećenik iz obližnjeg, dvadesetak kilometara udaljenog mjesta Slakovci. Kako se on zatekao u Varginoj porodičnoj kući, nije poznato

 

 

Šef Stožera civilne zaštite grada Otoka i predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a, 56-godišnji Josip Varga, priveden je zbog porodičnog nasilja 27. decembra 2020. u svojoj kući u Komletincima. S Vargom je priveden i njegov 24-godišnji sin.

 

Kako je doznao Telegram, žrtve nasilja i prijetnji su Vargina 43-godišnja supruga i 47-godišnji svećenik iz obližnjeg, dvadesetak kilometara udaljenog mjesta Slakovci. Kako se on zatekao u Varginoj porodičnoj kući, nije poznato.

 

Uz krivične prijave, obojica osumnjičenih su 29. decembra predani pritvorskom nadzorniku. Nakon ispitivanja osumnjičenika, Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima rješenjem im je odredilo mjere opreza zabrana približavanja žrtvama i zabrana ostvarivanja kontakta sa žrtvama te su pušteni na slobodu.

 

Nekoliko dana kasnije, 31. decembra, Josip Varga je podnio ostavku na mjesto načelnika Stožera civilne zaštite u gradu Otoku, kako je naveo, "iz osobnih razloga".


Napadnuti svećenik: Gospođa nije dobro i ja nisam dobro

 

Župnik koji je napadnut za Jutarnji je kratko komentarisao cijeli slučaj.

 

"Gospođa nije dobro i ja nisam dobro jer se radi o ozbiljnoj prijetnji smrću", rekao je župnik te dodao da druge detalje ne može iznositi.

 

"To sam prijavio i ne mogu drugo govoriti jer je istraga u tijeku", izjavio je.

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još