DOZLOGRDILO MU...

Hamdija Abdić Tigar 'udario' po šefu Misije EU: Nije Krajina sabiralište migranata! Neka Sattler odgovornost prebaci i na HDZ i SNSD!

Front24.12.20, 14:47h

Hamdija Abdić Tigar 'udario' po šefu Misije EU: Nije Krajina sabiralište migranata! Neka Sattler odgovornost prebaci i na HDZ i SNSD!
Jedino pošteno jeste da se u Zapadnoj Hercegovini, Posavini ili na području entiteta RS otvori neki novi prihvatni centar za migrante - kategričan je hamdija Abdić Tigar

 

 

 

Nakon posljednjih dramatičnih dešavanja u migrantskom kampu Lipa, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Hamdija Abdić Tigar kazao je da su vrlo indikativni pozivi šefa Misije EU u BiH Johanna Sattlera da se otvore novi prihvatni centri u Bihaću i Živinicama.


U pisanoj izjavi Sattleru je uputio niz oštrih zamjerki, te navodi sljedeće:


- Sattler već duže vrijeme vrši pritisak isključivo na Bošnjake da brinu o migrantima, kao da nije dovoljno što se jedini bavimo ovime već tri godine. Istovremeno, Sattleru ne pada na pamet da teret odgovornosti prebaci i na HDZ i SNSD, odnosno na dijelove BiH u kojima Bošnjaci nisu većinsko stanovništvo.


Jedino pošteno jeste da se u Zapadnoj Hercegovini, Posavini ili na području entiteta RS otvori neki novi prihvatni centar za migrante.

 
S obzirom da je Sattler pohvalio Milorada Dodika da je konstruktivan po pitanju EU integracija, a ranije je Čovića čak proglasio šampionom EU integracija, pozivam ga da zamoli i njih dvojicu da pomognu oko zbrinjavanja migranata. Pozivam ga i da sve pare koje je namijenio USK dodijeli SNSD-u i HDZ-u, pa neka oni zbrinu migrante.


Kao predstavnik građana Bihaća i Unsko-sanskog kantona želim poručiti gospodinu Sattleru da “mi ne želimo biti sabiralište migranata, i mjesto gdje će oni biti razvrstavani kao da su roba, a ne ljudi, prije njihovog odlaska u Evropsku uniju gdje ih je neko očigledno pozvao da dođu”.


S obzirom na politiku totalnog svaljivanja tereta na Bošnjake, a oslobađanja odgovornosti SNSD-a i HDZ-a, odgovornost za humanitarnu krizu i opasnosti koje zima nosi za ove ljudi, nosi u punoj mjeri i g. Sattler - poručuje Abdić.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 125

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još