ŠEF IZBORNOG ŠTABA U GRADAČCU PROGOVORIO

Nakon izbornog poraza, počeo raspad Bijedićevog SD-a: 'Vrijeđaju našu inteligenciju, više im nismo potrebni, hoće podobne!'

Front22.12.20, 18:15h

Nakon izbornog poraza, počeo raspad Bijedićevog SD-a: 'Vrijeđaju našu inteligenciju, više im nismo potrebni, hoće podobne!'
- Mi smo odlučili da napustimo GO SDBIH Gradačac iz razloga što se u Gradačcu izgubila ideja koju smo predstavljali kao Socijaldemokrate, stoga vam javno iznosimo svoje nezadovljstvo - navodi u svom pismu šef izbornog štaba

 

 

Šef Izbornog štaba SD BiH Gradačac Osman Mujanović putem lokalnih medija uputio je saopštenje za javnost u kome, kako navodi, progovara o izbornoj prevari i nepravdi unutar Socijaldemokrata BiH.


U svom saopštenju Mujanović tvrdi:


Poštovani predstavnici medija, cijenjeni sugrađani, drage kolege mi kao skupina oštećenih i prevarenih članova, aktivista i kandidata za GV ispred SDBIH GO Gradačac, na čelu sa šefom izbornog štaba smo bili primorani da se oglasimo nakon ove izborne nepravde unutar naše partije. Ja, kao šef izbornog štaba na čelu ekipe, u zadnjih par dana kampanje počeo sam da uviđam kako nekolicina ljudi u našoj gradskoj organizaciji polako i preko leđa čitave ekipe favorizira i ciljano pravi ekipu koja treba da uđe u Gradsko vijeće.


Mi smo odlučili da napustimo GO SDBIH Gradačac iz razloga što se u Gradačcu izgubila ideja koju smo predstavljali kao Socijaldemokrate, stoga vam javno iznosimo svoje nezadovljstvo i obavještavamo vas da veliki broj kandidata za GV ispred partije, kao i veliki broj članova i aktivista, napušta SD BIH Gradačac.


Nećemo dopustiti ciljano biranje članova, postavljanje funkcija podobnih, dodavanja preferencija određenim članovima i omaložavanja, jer sve ovo vrijeđa našu inteligenciju i stavlja nas u nezgodan položaj.


Mi smo se kao takvi javili predsjedniku i Predsjedništvu iznijeli naše jasne zahtjeve da bismo očuvali ugled stranke, vratili vjeru glasača i nastavili borbu dalje demokratskim putem.


Nažalost, nismo dobili nikakve konkretne odgovore i time smo uvidjeli da nisu zainteresovani da surađujemo i da nastavimo dalje.


Nakon zahtjeva smo na još jedan način pokušali da pravdu istjeramo na vidjelo, poslali smo zahtjev za ponovno brojanje na biračkim mjestima za koje smo dobili dokaze da je na njima povrijeđen Izborni zakon te da je nametnuta volja glasačima dodavanjem preferenci. Na taj naš zahtjev su dodali sva ostala biračka mjesta kako bi Centralna izborna komisija lakše odbila zahtjev.


Da bi stvar bila još gora, nakon toga su napravili sastanak Predsjedništva GO SDBIH Gradačac i nisu pozvali nikoga od ekipe koja je ujedinjena oko šefa izbornog štaba.
Na ovaj zadnji čin su nam jasno dali do znanja da im više nismo ni potrebni, a kamoli podobni, jer se ne uklapamo u ekipu ličnih Interesa.


Želimo da upoznamo javnost da se znaju, da uvide i da u budućnosti pomno biraju kome će dati glas i uz koga će biti.


Još jednom želim javno da se izvinim glasačima u ime ekipe koja je marljivo i dostojanstveno iznijela borbu u kojoj smo izgubili.

 

S Poštovanjem
Osman Mujanović
Šef Izbornog Štaba SD BIH Gradačac

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još