Uvršten u raspored

Zabranili su mi bili da govorim studentima tri godine: Dr. Gavrankapetanović nakon što je vraćen na Medicinski fakultet...

Hronika18.12.20, 15:25h

Zabranili su mi bili da govorim studentima tri godine: Dr. Gavrankapetanović nakon što je vraćen na Medicinski fakultet...
Dopis potpisuje dekanesa Medicinskog fakulteta Semra Čavaljuga

 

Ismet Gavrankapetanović, v.d. direktora Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu, uskoro se vraća na Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu kao predavač, piše Oslobođenje.

 

Naime, 14. decembra 2020. godine šef Katedre za hirurgiju dostavio je raspored trećeg bloka nastave iz predmeta Hirurgija koji uključuju neobrađene predmetne oblasti za studente devetog semestra.

 

Tamo je navedeno da je potrebno izvršiti korekciju predavača predmeta ‘ortopedija’, te da je umjesto dr. Adnana Talić-Tanović potrebno napisati dr. Ismet Gavrankapetanović.

 

U obrazloženju je navedeno da se prof. Ismet Gavrankapetanović raspoređuje u nastavu po rješenju Općinskog suda u Sarajevu o određivanju mjere osiguranja.

 

Dopis potpisuje dekanesa Medicinskog fakulteta Semra Čavaljuga.

 

Također, dekanesa Čavaljuga zahtijeva da joj se odmah dostavi korigirani raspored, kako njoj tako i studentima.

 

Povodom ove odluke kontaktirali smo Ismeta Gavrankapetanovića koji je kazao kako nema razloga za radost jer to nije snaga društva. 

 

- Sloboda misli na Univerzitetu u Sarajevu vraćena je snagom pravosudnog sistema. Nema razloga za radost jer to nije snaga društva, nažalost. Pošto su mi zabranili da govorim studentima tri godine ovo je poruka svim koji pokušavaju ugušiti glas i poziv savjesti sloboda Univerziteta je odveć velika i značajna za civilizovana društva da bi je ugušili oni koji ne vide dalje od ograda zaključanih, kazao je Gavrankapetanović. 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!