DOK PLJUŠTE OPTUŽBE, RADI SE PUNOM PAROM

Ispoštovali naredbu: Evo koliko je kreveta za Covid pacijente obezbijedila Opća bolnica, urađeno i 35 operacija

Hronika31.10.20, 09:46h

Ispoštovali naredbu: Evo koliko je kreveta za Covid pacijente obezbijedila Opća bolnica, urađeno i 35 operacija
Uz ostali medicinski kadar, koji je obezbijeđen preraspodjelom zaposlenog medicinskog osoblja Opće bolnice, za brigu o COVID pacijentima sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, brinut će i tri specijalista infektologije

 

 

U Općoj bolnici 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' uz brigu o Covid pacijentima, odvija se i ostali redovni proces rada.Tokom jučerašnjeg dana do jutros u bolnicu su primljena 42 pacijenta, a urađeno je 35 operativnih zahvata. 


Istovremeno, polovina sjevernog dijela objekta Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' od jučer je prilagođeno za smještaj lakše i srednje teških Covid pacijenta. Od ukupnog broja bolničkih postelja za oboljele od koronavirusa na Odjeljenju za neurologiju Opće bolnice osposobljeno je 37 kreveta, na Odjeljenju za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju 30, dok su kapaciteti od 30 kreveta na novoformiranom Infektivnom odjelu već popunjeni, prenosi Patria


U ovoj zdravstvenoj ustanovi je od 315 raspoloživih kreveta, 97 obezbijeđeno za Covid pacijente s lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, čime je osigurano 30% bolničkih kapaciteta za liječenje tih pacijenata.


Uz ostali medicinski kadar, koji je obezbijeđen preraspodjelom zaposlenog medicinskog osoblja Opće bolnice, za brigu o COVID pacijentima sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, brinut će i tri specijalista infektologije.


Podsjetimo, provedeni zdravstveni nadzor inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS u JU Opća bolnica “Prim.dr. Abdulah Nakaš” izvršen je jučer po Zaključku Vlade Kantona Sarajevo, a u vezi sa Naredbom Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 25.10.2020.godine, pri čemu je utvrđeno da je Opća bolnica ispoštovala traženu Naredbu.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!