Potvrđeno

Inspektori pregledali Opću bolnicu, ispoštovane sve preporuke i naredbe sa federalnog nivoa

Hronika30.10.20, 15:16h

Inspektori pregledali Opću bolnicu, ispoštovane sve preporuke i naredbe sa federalnog nivoa
Kako je potvrdio v.d. premijera KS Anis Krivić, sve preporuke i naredbe sa federalnog nivoa su ispoštovane

 

Inspektori Inspektorata sanitarne, zdravstvene i farmaceutske inspekcije i inspekcije za hranu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove danas su pregledali Opću bolnicu “Prim.dr. Abdulah Nakaš”.

 

Kako je potvrdio v.d. premijera KS Anis Krivić, sve preporuke i naredbe sa federalnog nivoa su ispoštovane.

 

- Zaključak Vlade KS u pogledu naloženog inspekcijskog pregleda Opće bolnice je ispoštovan. U toku dana očekuje se i pisani izvještaj, ali sam obaviješten da je inspekcija obavila pregled i da je su naredbe ispoštovanje - rekao je Krivić.

 

Vlada je istovremeno pozvala Federalnu upravu za inspekcijske poslove da federalni zdravstveni inspektor, odmah, uz prisustvo dva predstavnika Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS, obavi inspekcijski nadzor u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, radi provjere stavljanja u funkciju 30 posto bolničkih kapaciteta.

 

Podsjećamo, zaključkom Vlade, naloženo je da inspektor Inspektorata sanitarne, zdravstvene i farmaceutske inspekcije i inspekcije za hranu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, odmah, uz prisustvo dva predstavnika Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS, obavi inspekcijski nadzor u JU Opća bolnica “Prim.dr. Abdulah Nakaš”, radi provjere stavljanja u funkciju 30 posto bolničkih kapaciteta od ukupnog broja bolničkih postelja ustanove za Covid bolničko liječenje Covid suspektnih pacijenata. Kantonalna uprava će, bez odlaganja, izvijestiti Vladu o izvršenom nadzoru. 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!