VIDEO/ KO ĆE DA PRESJEČE LUDILO

Rat KCUS-a i Opće bolnice: Borba do posljednjeg pacijenta! Uvali bolesnike, pa kud puklo... Šta se dešava u Sarajevu?!

Hronika24.10.20, 23:02h

Rat KCUS-a i Opće bolnice: Borba do posljednjeg pacijenta! Uvali bolesnike, pa kud puklo... Šta se dešava u Sarajevu?!
I dok s jedne strane stižu alarmantni povici za spas, s druge dolaze tvrdnje da razloga za paniku nema, a bolničkih kreveta (i to praznih) ima sasvim dovoljno... Ko će da presječe ovo ludilo?!

 

 


Iz jedne bolnice jedna priča, iz druge druga, a šta će biti sa pacijentima?


Ovo pitanje postavio je Senad Hadžifejzović u večerašnjem izdanju Cenralnog dnevnika, a povodom brojnih kontradiktorinih, oprečnih i suprotnih tvrdnji izrečenih danas na relaciji Klinički centar Univerziteta Sarajevo - Opća bolnica "Prim.dr. Abdulah nakaš"... 


A povod za najnoviju bitku između ove dvije bolnice je današnja ishitrena odluka Vlade Kantona Sarajevo o stavljanju u funkciu privremenog izolatoriju dio Željezničkog školskog centra u Sarajevu i stvaranje panike o kolapsu zdravtstvenog sistema u Kantonu usljed nedostatka smještajnih kapaciteta covid-bolesnika. 


I dok s jedne strane stižu alarmantni povici za spas, s druge dolaze tvrdnje da razloga za paniku nema, a bolničkih kreveta (i to praznih) ima sasvim dovoljno.

 

Ko će da presječe ovo ludilo?! O svemu ovome komentar donosi Senad Hadžifejzović... Pogledajte prilog!

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 101

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još