Osman Mehmedagić u centru pažnje

Jedan od najpoznatijih svjetskih medija objavio vijest o optužnici protiv direktora OSA-e

Front22.10.20, 21:04h

Jedan od najpoznatijih svjetskih medija objavio vijest o optužnici protiv direktora OSA-e
Bosanskohercegovački tužioci optužili su šefa državne tajne službe za zloupotrebu položaja , navodi se, između ostalog, u tekstu

 

Vijest da je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Osmana Mehmedagića Osmice, direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) i Muhameda Pekića, uposlenika ove agencije objavio je i ugledni Washington Post.

 

- Bosanskohercegovački tužioci optužili su šefa državne tajne službe za zloupotrebu položaja zbog navodnog korištenja agencijskih resursa za špijuniranje muškarca koji je protiv njega podnio krivičnu prijavu - navodi se, između ostalog, na internet stranici jednog od najpoznatijih medija svijeta.

 

U tekstu se navodi i da su optuženi za kršenje prava na privatnost poštanske komunikacije.

 

- Tužioci su rekli da je „optuženi zloupotrijebio položaj na više načina, kao i pravne postupke i službene akte“. Optužnicu mora potvrditi bosanski sud prije početka suđenja. Tužioci su tražili da dvojica zvaničnika budu suspendovana sa funkcije - navodi se u tekstu.

 

vijest-osman-mehmedagicwashington-post

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još