ZIMA MOŽE BITI PUNO TOPLIJA

Pametna štednja uz 'pametno' grijanje: Potpuna kontrola nad sistemom, a troškovi znatno manji

Biznis Klub14.10.20, 17:12h

Pametna štednja uz 'pametno' grijanje: Potpuna kontrola nad sistemom, a troškovi znatno manji
Ukoliko se još niste odlučili koji sistem grijanja želite koristiti ove sezone, imajte na umu da su sigurnost i ekonomičnost dva najbitnija faktora kod istog, a ThermoFLUX kotlovi i kamini na pelet Vam pružaju oboje

 

 

Sa nižim temperaturama, polako, ali sigurno nam stiže i znatan udar na kućni budžet u vidu računa za grijanje. Iako su u nekim kućanstvima veći, a nekima manji, zavisno od kvadrature, načina grijanja, energenta, izolacije i slično, svi bi željeli da su oni znatno niži. Dosta je načina na koje možete regulisati visinu vaših izdataka na grijanje. Znatnu razliku čini dobra izolacija, kako unutrašnja, tako i vanjska. Međutim, za neke izmjene u poboljšanju grijanja u domu je dovoljno manje angažmana i razmišljanja o istom.

 

Obzirom da cijene energenata variraju od sezone do sezone i teško je predvidjeti koji će energent biti najisplativiji na duže staze, evidentno je da je prvi i mnogo bitniji korak odabrati pravi sistem za grijanje. Jedan od popularnijih energenata proteklih sezona grijanja je svakako pelet. Opskrba drvnim peletom je sigurna i trajna jer je drvo, za razliku od fosilnih goriva, obnovljiv izvor energije. Kako bi ovakvom energentu izvukli njegov maksimum i efikasno zagrijali svoje prostorije, potreban vam je i pametan sistem grijanja.


Tu potrebu je uvidjela i domaća kompanija ThermoFLUX iz Jajca. Kada su 2007. godine počeli proizvoditi kamine i kotlove na pelet, kako za bh., tako i za EU tržište, u ponudi su  korisnicima pružili „pametna“ upravljanja koja mogu da kontrolišu optimalne temperature svih prostorija, čak i kada korisnici nisu u njima.

 

termo-flux-2


Ovaj lider na tržištu grijanja već više od deceniju bh. i evropskom tržištu spaja najmoderniju austrijsku tehnologiju i eleganciju italijanskog dizajna u svojim modelima kamina i kotlova, pružajući kupcima najbolje od oba svijeta. Uz modul upravljanja u njihovim pećima, koji se koristi za komunikaciju između kotla/kamina i korisnika, moguće je u svakom trenutku upravljati radom vašeg kotla ili kamina preko web aplikacije, što dodatno olakšava njihovo korištenje. Korisnici mogu preko web aplikacije imati punu kontrolu nad svojim kotlom ili kaminom: mogu ga uključiti/isključiti, mijenjati snagu rada i temperaturu, te programirati periode uključivanja/isključivanja. Sa ovakvom kontrolom nad vašim sistemima grijanja, možete se osjećati sigurno u svakom momentu, kako za sigurnost vašeg doma, tako i za toplotu.


Jedan takav model jeste i Agnes, ThermoFLUX-ov nagrađivani kamin na pelet. Ovaj kamin istovremeno predstavlja premium model kamina koji će zagrijati svaki dom, ali i komad namještaja koji će uljepšati svaki interijer. Kroz prepoznatljiva gusana vrata i veliko staklo, ovaj kamin će u vaš životni prostor donijeti filmski prizor plamena iz kamina. Kao i ostale modele kamina, Agnes-ov moderan dizajn prati i vrhunska tehnologija, poput WiFi modula, ekrana osjetljivog na dodir, te automatske potpale peleta, kako bi što „pametnije“ grijali vaš dom bez puno muke.


Ukoliko je pak vašem kućanstvu potreban kotao, Pelling kompaktni kotao malih dimenzija i pouzdanog i tihog rada, danas toplijim čini više od 40.000 domova, što ga čini najprodavanijim kotlom na pelet na tržištu. Zahvaljujući automatskoj regulaciji, nakon dostizanja zadane temperature, Pelling automatski smanjuje snagu grijanja, održavajući lagani plamen. Ovaj kotao dolazi u četiri varijante, a svaki karakteriše maksimalna iskoristivost energenta. Istovremeno, ovaj model, kao i ostali modeli kotlova, je iznimno jednostavan za čišćenje i održavanje, kao i upravljanje putem WiFi modula.


Ukoliko se još niste odlučili koji sistem grijanja želite koristiti ove sezone, imajte na umu da su sigurnost i ekonomičnost dva najbitnija faktora kod istog, a ThermoFLUX kotlovi i kamini na pelet Vam pružaju oboje.

 

Promotivni sadržaj

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!