Reakcija iz Asocijacije mladih SDA Ilidža

'Neznalica, probisvijet i populista... Konaković je znanje sticao na šibicarskim sarajevskim urbanim legendama...'

Front01.10.20, 19:19h

'Neznalica, probisvijet i populista... Konaković je znanje sticao na šibicarskim sarajevskim urbanim legendama...'
Konaković nudi opciju da nas sve zajedno 'pravedno i pošteno' prevede žedne preko vode, stoji u saopćenju OO AM SDA Ilidža

 

 

 

Predsjednik Općinske organizacije Asocijacije mladih SDA Ilidža Eman Vukotić uputio je medijima saopćenje za javnost koje prenosimo u cjelosti:

 

- Nevjerovatno!

 

U jednom od njegovih “ispada” na društvenim mrežama Dino Konaković nam je ispričao upravo jednu takvu - nevjerovatnu priču. Pa vi “djeco” ako ne povjerujete “mogli bi vam svima narasti veliki nosevi”.

 

Ukratko, bio jednom jedan Dino i otišao “na kafu” sa jednim imaginarnim veliiiiikim stranim investitorom koji je tražio pomoć od poštenog Dine da investira na Ilidži, a da mu ne mora dati “na kafu”.

 

Prvo, kojem bi investitoru palo na pamet da uopće razgovara sa nekim ko je upropastio sve čega se dotakao!?


Drugo, kojem bi investitoru palo na pamet da uopće razgovara sa nekim ko nikakve veze nema sa predmetom njegove investicije!?


Priča za malu djecu ima naravno i sretan kraj - to je pobjeda njegovog kandidata, koji kada dođe “na gotovo” poteći će med i mlijeko za velike imaginarne strane investitore koji više neće morati davati "na kafu".


Dakle, ovaj čovjek više ne zna šta govori.


Valjda odrastao i znanje sticao na šibicarskim sarajevskim urbanim legendama kao što je ona o prodaji Gradske vijećnice “jednom stranom investitoru”, ovaj čovjek neuspješno, iz dana u dan, pokušava graditi imidž “pravednog” i “poštenog”, pretvarajući se sve više u tragikomičnu figuru vlastite ambicije.


Ovaj čovjek nudi opciju da nas sve zajedno, «pravedno i pošteno» prevede žedne preko vode, nudeći jednostavna rješenja za komplikovane probleme, kao i svaki drugi neznalica, probisvijet i populista, pa da mu onda mi sretni i zadovoljni kličemo.


Pa dobro, šta da se radi. Neka se ispuca.

 

Mada, znamo mi da će toga biti još. Sigurni smo, tek ga je krenulo - stoji u reakciji predsjednika OO AM SDA Ilidža.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 86

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još