Načelnik Ilidže odgovorio na prozivke

Memić Konakoviću: Prošli ste kroz škole, ali škole nisu kroz vas... Ne znam da fiskultura ima veze sa poslom koji se radi u Općini...

Front01.10.20, 14:55h

Memić Konakoviću: Prošli ste kroz škole, ali škole nisu kroz vas... Ne znam da fiskultura ima veze sa poslom koji se radi u Općini...
Ako tvrdite da imate saznanja da sam primao mito, pozivam vas da tužite i prijavite me, jer vaše prijave i cinkarenje je vaš način rada, vi drugo i ne znate

 

Povodom objave na portalu Pressmedia.ba pod naslovom “Konaković najavljuje promjene iz temelja: Od novembra načelnik na Ilidži koji ne uzima na kafu” objavljenog 30.09.2020.godine, oglasio se i načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić. U nastavku teksta pročitajte njegovu reakciju:

 

Nisam želio učestvovati u kampanji u kojoj se kandidati Naroda i pravde ponašaju kao djeca te se rasplaču i kroz plač možete čuti  “tužit ću te mami!”


A šta i očekivati od ljudi koji mijenjajući partije i dokazujući da su bili biljke kroz mišljenja i pameti odjednom postadoše eksperti za sve.


U povodu objave na portalu Pressmedia gdje kaže Dino Konaković i njegove marionete “da se projekti u Općini Ilidža završavaju, noseći na kafu ljudima iz općinskih službi”, a potom dodaje: zato od novembra ako Bog da načelnik koji ne uzima na kafu, a radi stručno i pošteno, ja moram reagirati i tražim da reakciju objavite.


Prošli ste kroz škole, ali je primjetno da škole nisu kroz vas. Ne znam da fiskultura ima veze sa stručnim radom i poslovima koji se rade u Općini. Svaki građanin može i treba prijaviti krivično djelo koje je vidio da je počinjeno ili je došao do saznanja da je počinjeno. Ova obaveza je moralna, ali i zakonska zato i postoje institucije, gdje građanin mora podnijeti, a i neprijavljivanje predstavlja takođe krivično djelo.


Zahvaljujući skidanju sa dnevnog reda Odluke o pravljenju Doma za djecu sa poteškoćama u razvoju, potrebama, pokazali ste svoj nemoral i nedosljednost i koliko vam je važna Ilidža. 


Insistiranje na zakonima koje je uveo Kanton i Grad, a koji štete razvoju i životu na Ilidži, pokazujete da sa vama ne može biti razvoja jer niste podržali ni izmjene Pravilnika o vodozaštitnoj zoni, Novoj Ilidži ili bilo čemu drugom. Nemate pojma da izrada urbanističkog plana u Sarajevu zna trajati od pet do deset godina, a mandati u općinskoj vlasti vjećnika i načelnika traju četiri godine. Obećavate ljudima da ćete nešto uraditi, a po ovome što vam je rečeno ispada da svjesno lažete, jer vam treba proći više od pet godina za bilo koji urbanistički plan, a u tom vremenu je zabranjeno izdavanje dokumenata koji vi obećavate. Kad znate što lažete! 


Ako tvrdite da imate saznanja da sam primao mito, pozivam vas da tužite i prijavite me, jer vaše prijave i cinkarenje je vaš način rada, vi drugo i ne znate. Da vjerujem u sudove tužio bih vas ali o tome ću donijeti odluku. Pričate bapske priče i tračeve, to je vaš život. Pozivam vas prijavite i dokažite, a do tada sramite se svoje bijede i želje za vlašću.


Prodat ćete svakog, a ne vidite ko vam radi o glavi, i vama i Bosni i Hercegovini, napisao je načelnik Memić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 50

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još