ZA ČITANJE 'KROZ ČETVERE OČI'

Evo pod kojim će uslovima Aljoša Čampara dići svoj glas za novu Vladu Kantona Sarajevo!

Front23.09.20, 21:36h

Evo pod kojim će uslovima Aljoša Čampara dići svoj glas za novu Vladu Kantona Sarajevo!
Pod budnim okom javnosti su neko vrijeme potezi kantonalnog zastupnika Aljoše Čampare koji je prije nekoliko dana zbog stanja u Stranci demokratske akcije, kojoj i pripada, a čijim radom nije zadovoljan, dao neopozivu ostavku na poziciju u Predsjedništvu ove stranke

 

Ova ‘presudna 18-ta ruka’ kako ga često nazivaju u medijima, ističe svoje nezadovoljstvo aktuelnim sazivom Vlade: “Svi smo svjesni i nezadovoljni radom ove Vlade, nemamo ministarstva zdravlja u jeku pandemije, bavimo se samo uhljebljavanjem, recikliramo stare kadrove i prilagođavamo im izmjene statuta, nema progresa, mladi odlaze i gubi se nada u bolje sutra”, kaže Aljoša Čampara.

 

“Nama ne treba Vlada zbog imena. Ona ne smije biti svrha sama sebi, postojati da bi se samo zvala Vladom i da bi bila popunjena, građanima to ne treba. Nama treba rješavanje problema. Trebaju nam mladi i sposobni eksperti koji će rješavati nagomilane probleme u Kantonu Sarajevo.”

 

Čampara je istakao i da se na ovakvo alarmantno stanje u Kantonu Sarajevo upozorava već neko vrijeme, iznosile se činjenice i dokazi.

 

“Sarajevo treba biti primjer i pokretač svega dobrog. Mora biti kosmopolitski grad koji će oboriti tezu da je u BiH suživot nemoguć. Ja ću podržati samo programsku vladu, ekspertsku, onu koja će vratiti nadu građanima Sarajeva, jer je Sarajevo to zaslužilo. Moraju se tačno znati ciljevi i zadaci, rokovi moraju biti utvrđeni i ispoštovani, ciljevi moraju biti definisani i određeni kao kratokoročni, srednjoročni i dugoročni. Svakom građanu kao takvi moraju biti prezentirani i dostupni jer onda će ih moći pratiti, pa i kritikovati.

 

Vidjet ćemo šta će se dešavati i da li će biti inicijative za smjenu Vlade.

 

Neizvjesno je i formiranje nove parlamentarne većine, ja lično mislim da je to jedino moguće na osnovu programa i uz veliku odgovornost prema građanima. Jedino pod tim uslovima bih pristao, jer su programi i građani, kao i naša država BiH važniji od svake stranke i svake parlamentarne većine”, zaključio je Čampara u tekstu portala PRESS.

 

(DEPO Portal/ak)

 

 Komentari - Ukupno 37

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još