VIDEO/ Najduža instalacija u Evropi

Počeo sa radom prvi Wake-park u BiH: Na ovom jezeru sezona se nastavlja i u septembru

Biznis Klub12.09.20, 17:48h

Počeo sa radom prvi Wake-park u BiH: Na ovom jezeru sezona se nastavlja i u septembru
Slična ovakva instalacija se nalazi u Puli, a instalacija na jezeru Manjača je najduža u Evropi i iznosi 282 metra što u budućnosti otvara vrata za organizaciju međunarodnih takmičenja

 


U Banjaluci, na jezeru Manjača, počeo je sa radom prvi i jedini Wake-park u BiH.

 

Riječ je o najnovijoj instalaciji koja služi za vuču osobe po vodi (skijaša, bordera ili tzv. banane).

 

Ono što je bitno napomenuti, radi se o potpuno ekološkom pristupu jer se koristi elektro motor, te je potpuno sigurna i idealna za početnike.

 

Osim instalacije, nabavljena je i najnovija oprema raznih veličina (daske, vezovi i ostalo), tako da se sezona na jezeru Manjača nastavlja i u septembru.

 

Slična ovakva instalacija se nalazi u Puli, a instalacija na jezeru Manjača je najduža u Evropi i iznosi 282 metra što u budućnosti otvara vrata za organizaciju međunarodnih takmičenja.

 

Već ranije tokom ljetne sezone na jezeru Manjača je postavljen najveći vodeni park na vodi BiH, tako da su posjetioci imali prilike ovog ljeta da uživaju u ponudi.

 

U narednoj godini je planiran završetak svih radova na lokaciji Wake-Parka tako da će osim ovih sadržaja od naredne sezone biti u rad pušten ugostiteljski objekat i uređena plaža sa spasiocima na jezeru Manjača.

 

Sve ove aktivnosti su realizovane prije svega uz podršku Centra za razvoj poljoprivrede i sela koji upravlja ovom lokacijom i koji je prepoznao značaj ovog projekta kao turistički potencijal za grad Banjaluku.

 

 

(ATV, EPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još