odlukom vijeća ministara

Od sutra u šest ujutro BIH otvara granice za sve strane državljane

Hronika11.09.20, 18:00h

Od sutra u šest ujutro BIH otvara granice za sve strane državljane
Stupanjem na snagu odluka Vijeća ministara, bit će normalizovan i proces izdavanja viza

 

Odlukom Vijeća ministara BiH omogućen je ulazak u BiH stranim državljanima koji posjeduju negativan PCR test na koronavirus.


Bosna i Hercegovina će sutra u 12. septembra, u šest sati ujutro otvoriti granice za sve strane državljane.

 

Naime, kako su ekskluzivno potvrdili iz ministarstva vanjskih poslova BiH za Hayat.ba, svi stranci koji ispunjavaju uslove, u našu zemlji će moći ući uz negativan PCR test, koji nije stariji od 48 sati.

 

Stupanjem na snagu odluka Vijeća ministara, bit će normalizovan i proces izdavanja viza. Svi strani državljani koji su u našu zemlju ulazili bez viza, moći će i sada da ulaze bez viza, a svi oni koji su trebali vize za ulazak, trebat će i dalje vize. U vremenu kada su postojale restrikcije, vize se nisu izdavale u našim DKP-ima. Vraćamo se u normalnu proceduru.
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je jučer odluku, koja se odnosi na izdavanje viza, dostavilo državnom Ministarstvu sigurnosti i Ministarstvu civilnih poslova, Graničnoj policiji, Službi za poslove sa strancima i diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine. Nadležne institucije i službe će postupiti u skladu sa svojim nadležnostima.
U proteklih nekoliko mjeseci, u više navrata sam apelovala i tražila otvaranje bh. granica, kako bi se pomoglo bh. turizmu, koji je pretrpio višemilionske gubitke. Najiskrenije se nadam da će ova odluka, makar donekle, popraviti stanje u bh. turizmu i privredi – kazali su za Hayat.ba iz MVP BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!