MIJENJAJU SE STAVOVI OKO KORONA VIRUSA

Vodeći njemački virolog opet podigao prašinu: 'Neizdrživo je, vrijeme samoizolacije treba skratiti na pet dana!'

Hronika06.09.20, 16:00h

Vodeći njemački virolog opet podigao prašinu: 'Neizdrživo je, vrijeme samoizolacije treba skratiti na pet dana!'
Drosten je mišljenja da su zaraženi koronavirusom najinfektivniji u razdoblju od pet dana, ali je napomenuo da je to još nedokazana tvrdnja

 

 


Njemački virolog Christain Drosten iz Sveučilišne bolnice Charite u Berlinu smatra da vrijeme samoizolacije treba skratiti na pet dana. Smatra da će se tim održati razina prihvaćanja epidemioloških mjera u društvu. 


On je u izjavi za NDR ocijenio i da je čak i samoizolacija od pet dana, kako je rekao, na samoj granici epidemiološki prihvatljivog, prenosi Index


Onima koji su u samoizolaciji je preporučio da to razdoblje ne troše na testiranje te da se testiraju nakon što im prođe razdoblje samoizolacije. 


Drosten je mišljenja da su zaraženi koronavirusom najinfektivniji u razdoblju od pet dana, ali je napomenuo da je to još nedokazana tvrdnja. 


Ova njegova izjava je izazvala raspravu u njemačkoj javnosti pa je naknadno objasnio da se njegov prijedlog odnosi na tzv. klastere inficiranih, a ne na sve općenito. 


Stručnjakinja liberalnog FDP-a za zdravstvo, zastupnica Christine Aschenberg-Dugnus, također podržava skraćenje izolacije na pet dana. Smatra da će tako povećati prihvaćenost mjera u narodu. Slično smatraju i Zeleni.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još